10.8.10

Ζητείται διευθύνων σύμβουλος...

Μέχρι και τις 3 Σεπτεμβρίου όσοι ενδιαφέρονται για τη θέση προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους.
Το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού δημοσίευσε χθες την...

προκήρυξη στο www.opengov.gr όπου πρέπει να αποστέλλονται και οι αιτήσεις, καθώς όσες αποσταλούν ταχυδρομικώς ή εκπρόθεσμα δεν θα εξεταστούν. Η θητεία του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ θα ολοκληρωθεί σε 23 μήνες (9 Αυγούστου 2012) καθώς θα συμπληρώσει τη θητεία τού παραιτηθέντος Γιώργου Γαμπρίτσου, ο οποίος συμπλήρωνε τη θητεία τού επίσης παραιτηθέντος Χρήστου Παναγόπουλου.

Πάντως, όποιοι καταθέσουν αιτήσεις ουσιαστικά θα κινηθούν για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης καθώς έχει αποφασιστεί ο διαχωρισμός των δύο θέσεων. Σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού που έχει κατατεθεί στη Βουλή και αναμένεται να πάει προς συζήτηση και ψήφιση μέχρι το τέλος Αυγούστου. Υπάρχει, μάλιστα, και συμφωνία για να αναλάβει πρόεδρος της ΕΡΤ ο Θανάσης Παπαγεωργίου (δικηγόρος), ο οποίος ήδη αυτό το διάστημα εκτελεί χρέη προέδρου του Δ.Σ. της ΕΡΤ.

Και πάλι, πάντως, προκηρύσσεται μία θέση για έναν οργανισμό όπως η ΕΡΤ χωρίς να διευκρινίζονται οι οικονομικές απολαβές. Εκτός και αν για τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ισχύει ότι ο μισθός του δεν μπορεί να υπερβαίνει τα περίπου 6.000 ευρώ, αυξημένος κατά 20% το ανώτατο. Κι αυτό όμως θα έπρεπε να διευκρινίζεται, ώστε να μη δημιουργούνται... εύλογες απορίες.
ΣΩ.ΜΑ, enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: