7.8.10

Φαγκρί και μπακλαβάς...

Η υπερπολυτελής θαλαμηγός έκανε την εμφάνισή της στο λιμάνι της Ρόδου χθες το πρωί. Το αυτοκίνητο του τουρκικού προξενείου, μια ολόλευκη Μερτσέντες, περίμενε στην προκυμαία. Την ίδια στιγμή στο «Dinoris»- την «ψαροταβέρνα των διασημοτήτων», όπως διαφημίζεται- στην είσοδο της Παλαιάς πόλης, ρυθμίζονταν οι τελευταίες λεπτομέρειες για ένα γεύμα που έπρεπε να...

...είναι κάτι παραπάνω από τέλειο. Το λευκό κρασί, με το οποίο θα τσούγκριζαν προς τιμήν της ελληνοτουρκικής φιλίας, είχε ήδη μπει στο ψυγείο.

O «αρχιτέκτονας της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής» Αχμέτ Νταβούτογλου αυτός ήταν ο υψηλός επισκέπτης- κατέφθασε συνοδευόμενος από τη μαντιλοφορούσα σύζυγό του Σαρέ, την επίσης μαντιλοφορούσα και φρεσκοπαντρεμένη κόρη του Μεϊμούνε , τον γαμπρό του Ταλχά και δύο ακόμα, μικρά στην ηλικία, παιδιά του- το τέταρτο τέκνο της οικογένειας παρέμεινε στην απέναντι όχθη. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κ. Δ. Δρούτσα (στο σκίτσο), ο οποίος βρισκόταν ήδη στο νησί, με τη σύζυγό του κυρία Φαίη Καραβίτη, απολαμβάνοντας τα μπάνια του στην παραλία Βλυχά.

Υπενθυμίζω ότι ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, που παραθέριζε οικογενειακώς στην Αλικαρνασσό, ήταν εκείνος που ζήτησε από τον κ. Δρούτσα να συναντηθούν. Και ο έλληνας ομόλογός του έκανε ό,τι μπορούσε ώστε το σύντομο πέρασμά του από τη φιλόξενη πατρίδα να τού μείνει αλησμόνητο. Ειδικά το φαγητό: ολόφρεσκα ψάρια (συναγρίδα και φαγκρί) και μπακλαβάς (ελληνικός ή τούρκικος, δεδομένου ότι ακόμα ερίζουμε για τη χώρα προέλευσης του γλυκού) συνέθεσαν το λιτό αλλά comme il faut και ακριβό μενού.
BHMΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια: