7.8.10

Στο «κόκκινο» το Πακιστάν λόγω των φονικών πλημμυρών...

Κόκκινο συναγερμό εξέδωσαν οι αρχές στο Πακιστάν, καθώς οι πλημμύρες που έχουν πλήξει το βόρειο τμήμα της χώρας εξαπλώνονται και νοτιότερα προς την επαρχία Σιντ, ενώ οι κάτοικοι εγκαταλείπουν με κάθε μέσο τα χωριά τους και τα προγνωστικά κάνουν λόγο για περισσότερες βροχοπτώσεις. Οι χειρότερες ...
πλημμύρες των τελευταίων 80 χρόνων για την περιοχή έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 1.600 ανθρώπους και έχουν πλήξει 12 εκατομμύρια. Περισσότεροι από 500.000 έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους στις πιο ευάλωτες περιχές στο Σιντ.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της χώρας Ασίφ Αλί Ζαρντάρι απέρριψε τις κατηγορίες που έχει δεχθεί λόγω της συνέχισης της περιοδείας του στο εξωτερικό. Μιλώντας στο BBC, δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο κατευθύνει τις προσπάθειες αρωγής και ότι ο ίδιος ενημερώνεται για την κατάσταση.

Η πακιστανική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει νέες βροχοπτώσεις, ιδιαίτερα στην πληγείσα βοριοδυτική επαρχία Κιμπέρ-Πακτούνκβα, αυξάνοντας την πιθανότητα να καταστραφούν ακόμα περισσότερα σπίτια και καλλιέργειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: