6.8.10

Το νέφος των πυρκαγιών «πνίγει» τη Μόσχα...

Με μάσκες κυκλοφορούν οι Ρώσοι στη Μόσχα καθώς το νέφος από τις πυρκαγιές που εδώ και αρκετές ημέρες μαίνονται σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, έχει σκεπάσει τη Μόσχα προκαλώντας προβλήματα στις πτήσεις αλλά και στην καθημερινότητα των Ρώσων.

Το νέφος έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα στις πτήσεις στα δύο διεθνή αεροδρόμια της Μόσχας και συγκεκριμένα στο Ντομοντέτοβο και στο Βνούκοβο όπου η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα 400 μέτρα με αποτέλεσμα αρκετές εισερχόμενες πτήσεις να εκτραπούν σε άλλα αεροδρόμια.

Η ατμόσφαιρα στη Μόσχα των 10,5 εκατομμυρίων είναι αποπνικτική και οι ειδικοί κάνουν έκκληση στους ηλικιωμένους, παιδιά και γενικότερα σε ευπαθείς ομάδες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις σε εξωτερικού χώρους.

Σύμφωνα με επιστήμονες το διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι τρεις φορές υψηλότερο από το φυσιολογικό όπως επίσης και τα τοξικά μικροσωματίδια είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο.

Όπως αναφέρουν ειδικοί το να αναπνέεις στη Μόσχα υπό αυτές τις συνθήκες ισοδυναμεί σαν να καπνίζεις πολλά πακέτα τσιγάρα.

Η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους 40 βαθμούς Κελσίου και οι μετεωρολογική υπηρεσία αναφέρει πως οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν για αρκετές ακόμη ημέρες.

Σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες χθες είχαν καταγραφεί 600 πυρκαγιές στα νότια και ανατολικά της Μόσχας, ενώ ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται στους πενήντα.

Περισσότερα από δύο χιλιάδες σπίτια έχουν καεί.

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται κοντά στη στρατιωτική βάση Αλαμπίνσκ και για την κατάσβεσή της επιχειρούν χίλιοι πυροσβέστες.

Αρκετές περιοχές έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ συνολικά ο αριθμός των πυροσβεστών που επιχειρούν για την κατάσβεση των πυρκαγιών ξεπερνά τις 160 χιλιάδες.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: