14.8.10

Καλοκαίρι και καταχνιά στην ΕΡΤ...

Οπως όλα δείχνουν, στις αρχές Οκτωβρίου, έναν χρόνο μετά τις εκλογές, η ΕΡΤ θα είναι χωρίς διευθύνοντα σύμβουλο. Πριν από...

λίγες ημέρες αναρτήθηκε εκ νέου στην ιστοσελίδα opengov.gr η προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης. Η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων λήγει στις 3 Σεπτεμβρίου. Στη συνέχεια θα γίνει η επιλογή από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο και θα ξεκινήσει η διαδικασία για την έγκριση του προσώπου που θα επιλεγεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και την αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Το ζήτημα είναι ότι με το ύψος των αμοιβών που διατίθεται να προσφέρει η κυβέρνηση- οι οποίες δεν θα ξεπερνούν τις 7.000 ευρώ- δεν θα είναι πολύ εύκολο να βρεθεί το πρόσωπο που θα αναλάβει το σισύφειο έργο της διοίκησης και εξυγίανσης της ΕΡΤ.

Η πρόσφατη παραίτηση του κ. Γ. Γαμπρίτσου έφερε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση τον κ. Γερουλάνο, αν και στις επίσημες ανακοινώσεις και οι δύο πλευρές προτίμησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους. Το καθεστώς ασάφειας που επί μήνες είχε επιλέξει να επιβάλει ο κ. Γερουλάνος στο ζήτημα της αμοιβής του κ. Γαμπρίτσου, οι πολύ κακές σχέσεις που είχε με τους συνδικαλιστές της ΕΡΤ και η σύγκρουσή του με τον υπουργό Εσωτερικών κ Ι. Ραγκούση σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων ήταν μερικές από τις αιτίες που έπαιξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, σημαντικό ρόλο στην απόφασή του να παραιτηθεί από το αξίωμά του.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: