11.7.10

Citoyens du monde...

Η περσικής καταγωγής εντυπωσιακή μανικιουρίστα έστρεψε τους μικρούς προβολείς επάνω στα νύχια μου. «Μα είναι καταπληκτικά!» αναφώνησα τρελή από χαρά! «Ρerfect! Εxcellent!» συνέχισα ενθουσιασμένη. «Με ένα τόσο trendy μανικιούρ, το οποίο ακολουθεί κατά γράμμα τις επιταγές του nude style, αισθάνομαι...

εντελώς in fashion, κυρίως όμως κοσμοπολίτισσα» άγγιξα με τις άκρες των δαχτύλων μου το κρυστάλλινο ποτήρι του Κir Royale. Η Θέκλα, ξαπλωμένη σε μια δερμάτινη πολυθρόνα του φημισμένου «Champagne Νail Βar» στο ισόγειο του Ηarvey Νichols, συμφώνησε μαζί μου. «Φυσικά, darling!» χαμογέλασε κοιτάζοντας γύρω της. «Εμείς οι δύο εκπροσωπούμε με τον καλύτερο τρόπο τον...

ελληνικό κοσμοπολιτισμό, κάνοντας έτσι υπερήφανο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου!» υποστήριξε. «Ακουσες βέβαια τι είπε ο prime minister λίγες ημέρες πριν! Οι Ελληνες πρέπει να γίνουν οπωσδήποτε κοσμοπολίτες! Εχει δίκιο ο αγαπημένος μου, always fit πρόεδρος της κυβέρνησης» τόνισε με βαρύγδουπο ύφος. «Η πτωχή πατρίς, χτυπημένη αλύπητα από τον τυφώνα ΔΝΤ, είναι αναγκαίο να σηκώσει και πάλι το κεφάλι και να προχωρήσει σε διεθνή μονοπάτια αφήνοντας πίσω φόβους και αναστολές» υπογράμμισε. «Εμπρός λοιπόν! Με σημαία ένα φόρεμα του Rick Οwens, τα χρυσά σανδάλια του Jimmy Choo και τις νέες πολυσυζητημένες τσάντες που σχεδίασε η Μαργκερίτα Μισόνι για τις κολλητές της Ευγενία Νιάρχου και Τατιάνα Σάντο Ντομίνγκο, ας τρέξουμε σε parties και μοδάτα εστιατόρια στο Λονδίνο, στην Ιμπιζα και στο Πόρτο Τσέρβο!» κατέληξε.

Συνεπαρμένες από αυτό το θεσπέσιο feeling του κοσμοπολιτισμού, διασχίσαμε αγέρωχες τη θορυβώδη Sloane Street του Κnightsbridge και φθάσαμε απέναντι, στο υπόγειο της boutique «Joseph», όπου βρίσκεται το ομώνυμο restaurant.

Η κυρία Μαριάννα Λάτση απολάμβανε το μεσημεριανό της μαζί με μια βρετανικής καταγωγής φίλη της και τον κ. Ανδρέα Ρόμελ. Παραγγείλαμε σολομό με πορτοκάλι και μάνγκο, δροσερές σαλάτες και λευκό κρασί, καθισμένες σε ένα τραπέζι του μινιμαλιστικού ύφους εστιατορίου. Λίγα λεπτά αργότερα, μια όμορφη νεαρή κοπέλα, ντυμένη με σούπερ μίνι μπεζ φόρεμα, σκουρόχρωμο μπλέιζερ και μαύρα ψηλοτάκουνα σανδάλια, κατέβαινε τις σκάλες και «προσγειωνόταν» στο τραπέζι της κυρίας Λάτση, η οποία φορούσε skinny jeans και στενό Τ-shirt, αναδεικνύοντας τις άψογες γραμμές της. Το κορίτσι δεν ήταν άλλο από τη γνωστή ηθοποιό Νίκι Ριντ των κινηματογραφικών ταινιών «Λυκόφως».

ΗΝίκι, που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στο τελευταίο φιλμ της θρυλικής πλέον σειράς με πρωταγωνιστή τον ωραίο Ρόμπερτ Πάτινσον, ήταν ιδιαίτερα διαχυτική με τη Μαριάννα. Μοιράστηκε το τραπέζι της, αστειευόταν, γελούσε, έκανε γκριμάτσες και με έντονες κινήσεις περιέγραφε μάλλον σκηνές από το έργο. Κάποια νεαρά κορίτσια την πλησίασαν, ζήτησαν αυτόγραφα και την άδεια να τραβήξουν φωτογραφίες με το κινητό τους. Η κυρία Λάτση παρακολουθούσε ήρεμη και χαμογελαστή! Αλλωστε, γνωρίζει πολύ καλά και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Ριντ, και βέβαια την Τάρα, η οποία είχε ένα σύντομο love story με τον γιο της, Πάρι Κασιδόκωστα .
Σίβυλλα, ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: