19.5.10

Η πισίνα με το μέλι...

Λώρη Κέζα
Μια σύζυγος δεν είναι υποχρεωμένη να κατασκοπεύει τα λογιστικά βιβλία του άντρα της. Μια σύζυγος έχει κάθε δικαίωμα να είναι «τριαλαρί» στα φορολογικά.
Μια τέτοια σύζυγος, ανίκανη να συμμετέχει στη διαχείριση της οικογενειακής περιουσίας, μπορεί να ασχολείται με τα οικοκυρικά και με ό,τι άλλο αγαπά. Οχι να πολιτεύεται, όχι να αναλαμβάνει τη διοίκηση του κράτους. Με αυτό ...
το σκεπτικό η κυρία Αντζελα Γκερέκου δεν έπρεπε καν να είναι υποψήφια το 2004. Είχε εκκρεμότητες- δεν έχει σημασία αν ήταν εξ αγχιστείας. Εν τούτοις δεν θα πρέπει να εστιάσουμε εκεί, δηλαδή στην περίπτωση του λαμπερού ζεύγους, παρά το γεγονός ότι προσφέρονται για την εκτόνωση του πλήθους. Η ομορφότερη ηθοποιός και ο πολυπόθητος τραγουδιστής αποκαθηλώνονται, ταυτόχρονα όμως υπάρχουν ελπιδοφόρα δείγματα αφύπνισης της κρατικής μηχανής.

Οι αποκαλύψεις για τα χρέη του Τόλη Βοσκόπουλου μπαίνουν σε ένα πακέτο αποκαλύψεων των τελευταίων ημερών.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας βρέθηκε ορθοπαιδικός με καταθέσεις 31 εκατομμύρια ευρώ, ενώ έξι ακόμη γιατροί κλήθηκαν από το (πρώην) ΣΔΟΕ να εξηγήσουν πού βρήκαν λογαριασμούς με τα πολλά μηδενικά. Στο ίδιο πακέτο αποκαλύψεων συνυπάρχουν τα στελέχη της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης που ελέγχονται για κακοδιαχείριση: χωρίς πολλά λόγια, το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης εστάλη στον εισαγγελέα από τον υπουργό Πολιτισμού κ. Π. Γερουλάνο.

Μικρές ψηφίδες, σκόρπιες πληροφορίες, που όλες μαζί οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ήλθε κάποιος και σκούντηξε το υπνωτισμένο Δημόσιο. Στο παλαιό καθεστώς της Ελλαδάρας υπήρχε η υποψία ότι κάποιοι βούτηξαν το δάχτυλο στο μέλι, δεν ήταν όμως γνωστό το μέγεθος του δοχείου:

είχαν ρίξει το μέλι σε πισίνα και έκαναν βουτιές. Τώρα κόλλησαν.

Μαζί με τις αποκαλύψεις για συγκεκριμένα πρόσωπα πληθαίνουν οι προτάσεις για πιο συγκροτημένους ελέγχους. Πληθαίνουν οι προτάσεις που θα περιορίσουν τα φαινόμενα ανομίας εν τη γενέσει τους. Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Στάθης Τερζής ζήτησε να επεκταθεί ο έλεγχος σε όλους τους γιατρούς του ΕΣΥ. Ως τώρα υπήρχε ένα ελεγκτικό κενό, χάρη στο οποίο η ιδιωτική τηλεόραση γέμισε πλείστες ενημερωτικές εκπομπές. Ολοι μιλούσαν για τις ιατρικές δαπάνες, όλοι γνώριζαν ότι η Ελλάδα δαπανά πολλαπλάσια στην Υγεία από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όμως είχαν παραδοθεί οι πάντες σε ένα βολικό ή επικερδές far niente. Το ίδιο ισχύει για τους τραγουδιστές. Πώς είναι δυνατόν να δηλώνει μια φίρμα, πρώτο όνομα στη μαρκίζα, ότι κερδίζει 3.000 ευρώ μηνιαίως; Ακόμη και ο πρωτοδιόριστος στη ΔΟΥ μπορεί να πολλαπλασιάσει: τόσους χωράει το στάδιο όπου έγινε η συναυλία, τόσο είχε το εισιτήριο, τόσα τα έξοδα για μουσικούς και φωτιστές... Τα υπόλοιπα πού είναι; Γιατί δεν δηλώνονταν; Γιατί δεν γίνονταν διασταυρώσεις τόσα χρόνια; Για τον ίδιο λόγο που στην Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης πλήρωναν 36 δικηγορικά γραφεία πέραν των μόνιμων δικηγόρων που απασχολούσαν. Καθένας έκανε ό,τι ήθελε ατιμώρητα.

Μία ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση ακούστηκε με αφορμή την απομάκρυνση της κυρίας Γκερέκου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς θεσπίζει «Επιτροπές Αξιολόγησης» που θα ξετινάζουν το παρελθόν όσων επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα με το κόμμα στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές. Ευκαιρία για διαγραφές, απολύσεις, απομακρύνσεις.
BHMA.

Δεν υπάρχουν σχόλια: