Χωρίς εμφανείς γραμμές άμυνας, η διολίσθηση του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. συνεχίζεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 μηνών, με τον τραπεζικό δείκτη να απέχει πλέον 56% από τα υψηλά του Οκτωβρίου.
«Οι διεθνείς επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στην Ελλάδα», σχολιάζει στο πρωινό της report η Kyprou Research. Η...
χρηματιστηριακή σχολιάζει ότι τηρεί επιφυλακτική στάση απέναντι στο Χ.Α. έως ότου γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για το μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας από Ε.Ε. και ΔΝΤ, και σχολιάζει ότι «η άκαμπτη στάση της Γερμανίας ενισχύει την αβεβαιότητα για την επιτυχία του μηχανισμού».
Η Kyprou εκτιμά παράλληλα ότι δεν υπάρχουν σοβαρά περιθώρια ανάκαμψης στο Χ.Α. εκτός αν «ξεδιπλωθεί» πλήρως η στήριξη που προβλέπει ο μηχανισμός, αναμένει διατήρηση της μεταβλητότητας και κάνει λόγο για πιθανή περαιτέρω υποχώρηση μέχρι την πλήρη ενεργοποίηση του μηχανισμού το Μάιο.
«Η αγορά αν και συνεχίζει ένα πτωτικό σερί τεσσάρων εβδομάδων δεν έχει ακόμα εισέλθει σε σφοδρά υποτιμημένες περιοχές και επομένως τεχνικά δεν έχουμε ακόμα δει τις ζώνες τιμών που συνιστούν έστω και βραχυπρόθεσμα κάποια επίπεδα υπερβολής», σχολιάζει από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.
«Η πίεση που εμφανίζεται τόσο στις Ελληνικές μετοχές όσο και στα Ελληνικά ομόλογα εκτιμούμε ότι έχει και θεμελιώδες υπόβαθρο καθώς συνοδεύεται από συνεχείς και συστηματικές εκροές που έχουν αυτονομήσει αρνητικά την Ελληνική αγορά από τις αποδόσεις των υπόλοιπων ανεπτυγμένων χρηματιστηρίων», προσθέτει η χρηματιστηριακή.
«Οι φημολογίες για την προοπτική αναδιάρθρωσης του χρέους και οι ανησυχίες μετάδοσης επιβαρύνουν περαιτέρω το επενδυτικό κλίμα», επισημαίνει η Marfin Αnalysis, ενώ για διατήρηση της μεταβλητότητας όσο διατηρείται η αβεβαιότητα για το χρονικό σημείο ενεργοποίησης του μηχανισμού στήριξης κάνει λόγο η ATE Securities.
Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.688,79 μονάδες, με απώλειες 6,43%, έχοντας βρεθεί νωρίτερα έως το -7,40%.
Ο τζίρος μέχρι στιγμής διαμορφώνεται σε 261 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 198 μετοχές υποχωρούν, 65 διατηρούνται αμετάβλητες και μόλις 10 διαπραγματεύονται με θετικό πρόσημο.
Σε 9,53% διαμορφώνονται ταυτόχρονα οι απώλειες για το δείκτη των τραπεζών, που νωρίτερα υποχωρούσε έως και 11,47%. Από τη σύνθεσή του, ξεχωρίζουν οι πιέσειςέως και 17,11% στην Αlpha Bank, έως 12% στην Τρ. Πειραιώς και τη Eurobank, ενώ η μετοχή της ΕΤΕ βρέθηκε να υποχωρεί νωρίτερα έως τα 9,94 ευρώ με απώλειες 10,53%, που αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 7,74%.
Capital.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου