Ο Αντώνης Κανάκης γεννήθηκε το 1968 στην Θεσσαλονίκη. Από πολύ μικρός έδειξε την προτίμηση του για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και περισσότερο για το ραδιόφωνο που μέχρι και τώρα αποτελεί την μεγάλη του αγάπη και αδυναμία. Συγκεκριμένα, στην ηλικία των 13 χρόνων συμμετείχε στο πειραματικό ραδιόφωνο της συμπρωτεύουσας. Η συμμετοχή του αυτή, και ουσιαστικά θα μπορούσαμε να πουμε το ξεκίνημα του, εκεί διήρκησε έξι χρόνια.
Την σεζόν 1987-88 ο Αντώνης παρουσιάζει την...
εκπομπή "Τι ακούει η Θεσσαλονίκη" στον ραδιοφωνικό σταθμό του δημοτικού ραδιοφώνου. Εκεί παρέμεινε μέχρι το 1991 εκτελώντας καθήκοντα διευθυντή προγράμματος & ραδιοφωνικού παραγωγού, όταν και παραιτήθηκε.
Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1992 δηλαδή, ο ίδιος και η εκπομπή του μετακινήθηκαν στον KISS FM Θεσσαλονίκης. Η ραδιοφωνική του εκπομπή είχε αρχίσει πλέον να αποτελεί καθημερινή συνήθεια για τους ακροατές της συμπρωτεύουσας. Το 1993 κάνει το ντεμπούτο του στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην κρατική ΕΤ3, παρουσιάζοντας δύο εκπομπές, με τους τίτλους "Ραντάρ" και "T-Shirt".. Την ίδια περίοδο το "Τι ακούει η Θεσσαλονίκη" μεταδίδεται μέσα από την συχνότητα του ΑΝΤ1 97,5.
Η χρονιά 1994 μπορεί πολύ εύκολα να θεωρηθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους σταθμούς στην μέχρι τώρα πορεία του σαλονικιού παρουσιαστή, καθώς τότε ξεκινάει αρχικά στην ΕΤ3 και στην συνέχεια στο Star, η εκπομπή "Κομφούζιο", την οποία παρουσίαζε ο ίδιος, ο Αντώνης Παραράς και ο Σωτήρης Καλυβάτσης. Η εν λόγω εκπομπή μεταδιδόταν με μεγάλη επιτυχία έως και το 1996.
Ένα χρόνο αργότερα ο Αντώνης Κανάκης αφού σταμάτησε το ραδιόφωνο λόγω έλλειψης χρόνου, παρουσίασε την εκπομπή "Αμάν" στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, όπου είχε επίσης την αρχισυνταξία και την σκηνοθεσία. Μαζί του ήταν ξανά ο Α.Παραράς και ο Σ.Καλυβάτσης. Η εκπομπή είχε ιδιαίτερα μεγάλη αποδοχή από το κοινό του μεγάλου καναλιού, ώσπου η σκληρή πραγματικότητα ήρθε για να χαλάσει την "παρέα" που είχε δημιουργηθεί στους δέκτες μας. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1997 ο Αντώνης Παραράς μας έφυγε νωρίς, αφού έχασε την μάχη με την λευχαιμία που τον ταλαιπωρούσε. Λίγο καιρό μετά, αυθόρμητα οι τηλεθεατές της εκπομπής δώσανε στα αρχικά την ερμηνεία "Αντώνη Μας Άφησες Νωρίς", μιας και η εκπομπή συνεχίστηκε μόνο με τον Αντώνη Κανάκη και τον Σωτήρη Καλυβάτση στο Mega και αργότερα στον ΑΝΤ1. Την θέση του Παραρά αναπλήρωσε το 1999 ο άγνωστος μέχρι τότε Γιάννης Σερβετάς..
Με τελευταίο κοινό σταθμό στην συνεργασία τους, την τηλεοπτική σειρά "Χαιβάνια 3-0", οι δρόμοι του Αντώνη Κανάκη και του Σωτήρη Καλυβάτση χώρισαν, όχι και με τον καλύτερο τρόπο αφού κανείς από τους δύο στο μέλλον δεν ήθελε να μιλήσει για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.
Το επόμενο βήμα του Θεσσαλονικιού παρουσιαστή στην τηλεόραση είναι το "Ράδιο Αρβύλα". Πρόκειται για μία σατυρική εκπομπή, αρχικά απογευματινή και κατόπιν βραδινή, η οποία μεταδίδεται ζωντανά από στούντιο του ΑΝΤ1 στην συμπρωτεύουσα με παρουσιαστές τον ίδιο και τον Γιάννη Σερβετά. Η εκπομπή ξεκίνησε να μεταδίδεται τον Απρίλιο του 2008 από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 17:45, ενώ με την έναρξη του 2010 η εκπομπή μεταφέρεται στην βραδινή ζώνη και στις 23:00 . Μαζί τους είναι ο Χρήστος Κιούσης, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, η Χριστίνα Μουστάκα και η Ευγενία Σαμαρά.
Όσον αφορά την προσωπική του ζωή, ο αγαπημένος παρουσιαστής δεν έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τα περιοδικά, τις εφημερίδες και την Tv. Συγκεκριμένα, γνωρίζουμε μόνο ότι για αρκετά χρόνια είχε σχέση με την ψυχολόγο Σάντυ Κουτσοσταμάτη αλλά πριν μερικούς μήνες η σχέση αυτή πέρασε στο παρελθόν..
Δεν είναι λίγες οι φορές που ο γοητευτικός παραγωγός του Ιmagine 89,7 έχει "χτυπηθεί" από τα ΜΜΕ για τα καυστικά του σχόλια σε θέματα επικαιρότητας. Πιο πρόσφατο και χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι περσινές πορείες "κουκουλοφόρων" στο κέντρο της Αθήνας. Ο Αντώνης Κανάκης τότε δεν δίστασε να υπερασπιστεί δημοσίως μέσα από την εκπομπή του τους κουκουλοφόρους που τα έσπασαν στο Κολωνάκι, χαρακτηρίζοντας τους "φουκαράδες". Αυτός ο χαρακτηρισμός βέβαια κρίθηκε και σχολιάστηκε έντονα από τους δεκάδες χιλιάδες επιστημονοπανελίστες (αλήθεια βρε παιδιά τι είναι όλοι αυτοί ακριβώς;), καθώς εμμέσως πλην σαφώς ο Αντώνης δικαιολόγησε την πράξη αυτή, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τους επιχειρηματίες ως "ληστές".. Ας μην αναφερθούμε όμως παραπάνω τώρα στο συγκεκριμένο θέμα, γιατί βαδίζει σε μία ιδιαίτερα λεπτή κλωστή, και δεν είναι της παρούσης...
Όταν αναφέρεται στον ραδιοφωνικό του σταθμό "Imagine", ο Αντώνης Κανάκης αλλάζει όψη, και πιο ήρεμος και ευτυχισμένος για το αποτέλεσμα αναφέρει σε συνέντευξη του: "Ο Ιmagine ξεκίνησε στα παιδικά μου όνειρα πριν από πολλά πολλά χρόνια. Απ' όλα τα πράγματα που έχω κάνει στη ζωή μου αν υπάρχει κάτι που αγαπάω περισσότερο, αυτό είναι το ραδιόφωνο. Οπότε έτσι προέκυψε.. Ήταν ένα σχέδιο, το οποίο παραμόνευε στον εγκέφαλο μου εδώ και πολλά χρόνια, προφανώς παραμόνευε και στο μυαλό του Γιάννη (Σερβετάς) και έτσι ενώθηκαν αυτά τα εγκληματικά μυαλά και προέκυψε ο “imagine 89,7”. Νομίζουμε ότι ήρθε στην ώρα του! Το ραδιόφωνο της πόλης είχε έρθει σε έναν κορεσμό κατά την άποψη μου, και σε αυτή τη χρονική στιγμή ήρθαμε εμείς!" Συνεχίζοντας σχετικά με το πως αποφασίστηκε το όνομα του ραδιοφωνικού σταθμού αναφέρει: "Το όνομα “imagine” το είπε πρώτη και το πρότεινε η Σάντυ (η πρώην σύντροφος του Αντώνη). Η Σάντυ μετά από αρκετό καιρό αναζήτησης το έριξε στο τραπέζι και πέρασε επίσης πολύς καιρός μέχρι να το χωνέψω και να πω ότι ναι αυτό είναι το ωραιότερο και καταλληλότερο όνομα για το σταθμό. Αλλά τελικά νομίζω ότι είναι ονοματάρα…"
Επιπλέον, ο Αντώνης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην έννοια του όρου "φιλία" και στην σημασία της. Χαρακτηριστικά δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξη του: "Οι Θεσσαλονικείς μπορούν να γίνουν μια παρέα μεταξύ τους πολύ εύκολα. Δεν είναι έτσι στην Αθήνα. Εγώ, ας πούμε, είμαι ένας άνθρωπος που μπορεί να κάνω μια καλή χειραψία με τον άλλον, μια καλή αγκαλιά, και όταν το κάνω στην Αθήνα, πολλές φορές νιώθω τους ανθρώπους να παραξενεύονται. Η αντρική φιλία όμως έχει μια μαγεία δικιά της. Οι φίλοι είναι το καταφύγιό σου ανά πάσα στιγμή. Μαζί τους κάνεις πάρτι, λες μαλακίες, τα πίνεις. Εγώ έχω λίγους φίλους πια και πολλούς γνωστούς λόγω της δουλειάς, αλλά εξακολουθώ να είμαι καλοπροαίρετος με τον κόσμο που γνωρίζω. Μαζί τους μπορώ να δημιουργήσω και να δουλέψω, όπως με τα παιδιά από το Ράδιο Αρβύλα, αρκεί να είναι ώριμοι χαρακτήρες και να μπορούν να διαχωρίσουν τη δουλειά από τη φιλία. Να μπορούμε να σκοτωθούμε και μετά να χαβαλεδιάσουμε. Αλλά έχω απαιτήσεις από τους φίλους μου."
Όλοι γνωρίζουμε την φιλία πολλών χρόνων του παρουσιαστή με τον "αδερφό" του, όπως ο ίδιος δηλώνει, Γρηγόρη Αρναούτογλου. Οι δύο τους γνωρίζονται από παλιά, τότε που και ο Γρηγόρης έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στην Θεσσαλονίκη και είναι πάρα πολύ δεμένοι μεταξύ τους.
Τέλος, κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα σε ένα ιδιαίτερο ζήτημα, το οποίο ο παρουσιαστής προσπαθεί να κάνει όσο πιο ξεκάθαρο γίνεται πριν από κάθε του συνεργασία. Είτε τηλεοπτική είτε ραδιοφωνική. "Η ελευθερία του λόγου"..
Η ελευθερία του λόγου λοιπόν αποτελεί άξονα για τον Αντώνη Κανάκη με τον οποίο και προχωρά στην επαγγελματική του ζωή. Πριν από κάθε του συνεργασία δηλαδή με τον εκάστοτε σταθμό, αναφέρει ότι δεν θέλει να του βάλουν κανέναν περιορισμό στο τι θα πει, πώς θα το πει, γιατί θα το πει, και πότε.. Προσωπικά, αυτή την στάση την θεωρώ πολύ βασική και σημαντική καθώς πλέον ελάχιστοι άνθρωποι του χώρου βαδίζουν ανεξάρτητοι (πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια βέβαια) και χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση από τρίτους.. Γιατί άλλωστε ας μην μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας, οι περισσότεροι παρουσιαστές - δημοσιογράφοι, ειδικά αν έχουν να ασχοληθούν με θέματα επικαιρότητας, δυστυχώς παίρνουν κάποιες βάσεις και κατευθύνσεις από τα ανώτερα στελέχη των σταθμών. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν αναφέρομαι σε όλους τους δημοσιογράφους, ούτε σε όλους τους σταθμούς, αλλά σε περιπτώσεις...
Πρόσωπα από το tvnea.blogspot.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου