25.3.10

Κινητοποίηση της Ομογένειας για την Αραβέλλα Σιμωτά

Από Greeknewsonline.com
Πριν από δέκα χρόνια, όταν ο Μιχάλης Γιάνναρης διεκδικούσε την θέση του πολιτειακού βουλευτή στην 36η περιφέρεια της Νέας Υόρκης, έδινε την υπόσχεση σε συνέντευξη προς τον υπογράφοντα, για την «Πρωινή», ότι όταν θα αποφάσιζε να αποχωρήσει, θα φρόντιζε την θέση να καταλάβει Ελληνας. Την περασμένη Παρασκευή, παρουσιάζοντας σ’ ένα ακροατήριο επιφανών Ελληνοαμερικανών, στην Αστόρια, την Αραβέλα Σιμωτά, υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τη θέση που κατέχει ο ίδιος μέχρι το τέλος του έτους, τόνισε ότι τήρησε την υπόσχεσή, προτείνοντας την 31χρονη ομογενή δικηγόρου, με καταγωγή την Κεφαλονιά, η οποία θα...

γίνει η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που εκλέγεται σε πολιτική θέση στη Νέα Υόρκη.

Την εκδήλωση άνοιξε ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ, Φίλιπ Κρίστοφερ, υπενθυμίζοντας ότι στην αίθουσα του Lounge του Παγκύπριου έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκατοντάδες εκδηλώσεις για την ενίσχυση φιλελλήνων πολιτικών, αλλά κι όλων των ομογενών πολιτικών της Αμερικής.

«Είμαστε εδώ για περισσότερα από 30 χρόνια, εργαζόμενοι για την απελευθέρωση της Κύπρου, βοηθώντας πολιτικούς, μεταξύ αυτών και τους Ελληνικής καταγωγής. Είναι καιρός τώρα να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις τοπικές εκλογές», είπε ο κ. Κρίστοφερ, υπενθυμίζοντας ότι ακόμη η Ελληνοαμερικανική Κοινότητα δεν έχει εκλέξει δικό της δημοτικό σύμβουλο.

Ο Μιχάλης Γιάνναρης, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς την κυπριακή παροικία και την Ομογένεια γενικότερα, για την βοήθεια που απλόχερα του πρόσφερε στην πολιτική του σταδιοδρομία, ανέφερε ότι τώρα ήλθε η στιγμή «να βοηθήσουμε ένα άλλο μέλος της κοινότητας, την Αραβέλλα Σιμωτά, την οποία γνωρίζω πολλά χρόνια κι είμαι βέβαιος θα εκπροσωπήσει επάξια την περιφέρειά μας στην πολιτειακή βουλή του Ολμπανι».

Ο κ. Γιάνναρης – ο οποίος ως γνωστός κατέρχεται υποψήφιος για την έδρα της πολιτειακής Γερουσίας που αφήνει με τη συνταξιοδότησή του ο Τζορτζ Ονοράτο – σημείωσε ότι με την εκλογή της Αραβέλας γράφεται ιστορία, καθώς θα είναι η πρώτη Ελληνοαμερικανίδα που θα καταλάβει πολιτική θέση στη Νέα Υόρκη.

Εν συντομία μίλησε για την άσχημη κατάσταση που επικρατεί στο Ολμπανι (με τα προβλήματα του κυβερνήτη και την πρόσφατη κρίση στη Γερουσία) και είπε πβς μετά τον Ιανουάριο που θα εκλεγεί στην Πολιτειακή Γερουσία, θα είναι σε θέση να προσφέρει περισσότερα.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Παγκυπρίου, Νίκος Μούγιαρης, χαρακτήρισε ενθαρρυντικό γεγονός νέοι Ελληνοαμερικανοί με επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία, να διεκδικούν πολιτικές θέσεις, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί παράδειγμα και για πολλούς άλλους νέους ανθρώπους.

Το εγκώμιο της Αραβέλλας Σιμωτά έπλεξε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής, Πανίκος Παπανικολάου, λέγοντας έχει τα προσάντα να πληρώσει τη θέσει που τίμησε με το έργο του ένας ακόμη άξιος ομογενής πολιτικός, ο Μιχάλης Γιάνναρης

«Απολαμβάνει την εμπιστοσύνη του Μιχάλη Γιάναρη κι όσο τη γνωρίζουμε καλύτερο βλέπουμε ότι έχει δίκιο».

Ο κ. Παπανικολάου είπε ότι η Νέα Υόρκη περνά δύσκολες μέρες με την οικονομική κρίση κι είναι σημαντικό να στέλνουμε στο Ολμπανι πολιτικούς οι οποίοι γνωρίζουν τα προβλήματα της κοινότητας και του επιχειρηματικού κόσμου.

Υπερήφανος για μια νέας πολιτικός, με γονείς από την Κεφαλονιά και μάλιστα από τον ίδιο δήμο που γεννήθηκε κι αυτός, διεκδικεί θέση στη Βουλή της Νέας Υόρκης, δήλωσε ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας και στέλεχος του «Αίνου», Γιάννης Ζαπάντης. Μάλιστα καθώς γνωρίζει καλά την οικογένεια της Αραβέλλας Σιμωτά, είπε πως είναι άξια για τη θέση αυτή και κάλεσε όλους τους Κεφαλλονίτες κι όλη την Ομογένεια να στηρίξει την εκστρατεία της.

Το χαιρετισμό του Γιάννη και της Μάργκως Κατσιματίδη – συνδιοργανωτών της εκδήλωσης – μετέφερε ο πρόεδρος του Ταμείου Υποτροφιών Hellenic Times, Νίκος Κατσώρης, υπενθυμίζοντας ότι η Αραβέλα Σιμωτά ήταν υπότροφος του ταμείου και μετά την έναρξη της επαγγελματικής της σταδιοδρομίας, διατήρησε επαφή βοηθώντας πια άλλα παιδιά.

Συγκινημένη από τις εκδηλώσεις αγάπης των υποστηρικτών της, η Αραβέλλα Σιμωτά είπε πως κατέρχεται υποψήφια γιατί αγαπά την κοινότητα στην οποία ζει για όλη της τη ζωή και θέλει να προσφέρει.

«Θα συνεχίσω στα βήματα του Μιχάλη Γιάνναρη για να προχωρήσει ακόμη περισσότερο όλα αυτά για τα οποία αγωνίζεται», είπε η κ. Σιμωτά.

Έχοντας σπουδάσει στο δημόσιο σχολικό σύστημα, υποσχέθηκε να αγωνιστεί για την ενίσχυση της παιδείας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στα κενά που υπάρχουν σε νοσοκομειακές κλίνες στην Αστόρια, τονίζοντας ότι θα παλέψει για περισσότερα κονδύλια και κάλυψη των αναγκών.

Η κ. Σιμωτά έπλεξε το εγκώμια της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας, για την προοδευτικότητά της και την αλληλεγγύη που επιδεικνύει, ενώ ευχαρίστησε το Μιχάλη Γιάνναρη και τον δημοτικό σύμβουλο Πίτερ Βαλόν, για την υποστήριξη.
Νέα Υόρκη.- Του Αποστόλη Ζουπανιώτη

Δεν υπάρχουν σχόλια: