22.3.10

Ο Φίλιπ Κρίστοφερ τελετάρχης της παρέλασης...

Από
Ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Συντονιστής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ), Φίλιπ Κρίστοφερ, ο ομογενής παρουσιαστής του Channel 5 (FOX) Ερνι Ανάστος και οι ομογενείς πρόσκοποι θα είναι οι τελετάρχες της φετινής παρέλασης για την 189η επέτειο της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, που θα γίνει την Κυριακή 18 Απριλίου στην Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάτταν.
Οπως ανακοινώθηκε σχετικά κατά την τελευταία πανομογενειακή συνέλευση της περασμένης Πέμπτης, στη λίστα των Grand Marshals ενδέχεται να προστεθεί ένα ακόμη όνομα.
«Είναι μεγάλη τιμή. Δεν...

ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω. Αισθάνομαι ότι είμαι ένας από εσάς και στο πρόσωπό μου πιστεύω ότι αντιπροσωπεύω όλους εσάς που εργάζεστε για τόσα χρόνια για τα εθνικά μας θέματα, για την παρέλαση, για όλα τα ελληνικά ζητήματα», δήλωσε ο κ. Κρίστοφερ και πρόσθεσε: «Πιστεύω, επίσης, ότι η εκλογή αυτή ίσως να είναι και το γεγονός ότι στο πρόσωπό μου αντιπροσωπεύονται 200.000 πρόσφυγες οι οποίοι περιμένουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και ζουν με το όνειρο της Ελευθερίας στην Κύπρο.»

Στην αρχή της συνεδρίασης οι αντιπρόσωποι των συλλόγων κράτησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Αρτεμης Μακά, η οποία έφυγε από τη ζωή, το πρωί της ίδιας μέρας, σε ηλικία μόλις 20 ετών. Η Αρτεμις Μακά ήταν φοιτήτρια της Ιατρικής στο Hunter College και είχε εκλεγεί Α’ Αναπληρωματική «Μις Ελληνική Ανεξαρτησία» στον περυσινό διαγωνισμό.

Σε ένδειξη πένθους και μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρέλασης το βράδυ της Πέμπτης, και με τη σύμφωνη γνώμη των φετινών υποψηφίων για τον τίτλο, αποφασίστηκε η αναβολή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της «Miss Greek Independence» που επρόκειτο να διεξαχθεί χθες Κυριακή 21 Μαρτίου στο Σταθάκειο Κέντρο.

Για το ταμείο της παρέλασης ενημέρωσε η συμπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μαίρη Ζίας, λέγοντας πως το ποσό που έχει συγκεντρωθεί φτάνει τις 42,518 δολάρια, ενώ από τις μέχρι τώρα καταχωρήσεις στο αναμνηστικό λεύκωμα – το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στην επέτειο των 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα- συγκεντρώθηκε ποσό 5,625 δολαρίων, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της αρμόδιας επιτροπής, Δημήτριο Δημητρίου.

Σχετικά δε με τον ετήσιο λαχνό, όπως ανέφερε η υπεύθυνη της επιτροπής, Ελένη Ψαρρά, έχουν τυπωθεί συνολικά 5,000 λαχεία και έχουν μοιραστεί μέχρι στιγμής 2,400 από αυτά.

Αναφορικά με το θέμα των Ευζώνων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Δημήτρης Καλαμαράς επισήμανε ότι δεν υπάρχει ακόμα η επίσημη απάντηση από την Προεδρία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. «Εχουμε ακούσει ανεπίσημα», είπε χαρακτηριστικά, «ότι οι Εύζωνες θα έρθουν και τα έξοδα για τη μεταφορά τους θα τα καλύψει η ελληνική κυβέρνηση. Εάν γίνει αυτό, ξέρω επίσημα, ότι η Ομοσπονδία θα αναλάβει τα έξοδα διαμονής τους στη Νέα Υόρκη, περίπου 30,000 δολάρια».

Στο μεταξύ, η Ομοσπονδία προετοιμάζεται για την επίσημη χοροεσπερίδα το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής στο Σταθάκειο Κέντρο, η οποία θα αντικαταστήσει την εκδήλωση που γινόταν μέχρι πέρυσι, την Παρασκευή πριν την παρέλαση. Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα απονεμηθεί το βραβείο «Λόρδος Βύρων» στη βουλευτή της Νέας Υόρκης Κάρολιν Μαλόνι. Θα τιμηθούν επίσης οι Σύλλογοι Καστοριέων «Ομόνοια» και Τήλου «Πρόοδος» που γιορτάζουν φέτος τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους, καθώς και οι Κώστας Λαμπράκης, Νίκος Δοξακόπουλος, Αναστάσιος Στασινός και Ηλίας Δημητρόπουλος για την πολύχρονη προσφορά τους στην Ομοσπονδία και στην Παρέλαση.

Σχετικά δε με την καθιερωμένο γκαλά στο Χίλτον στις 16 Απριλίου, όπως σημείωσε ο κ. Κρίστοφερ στόχος είναι η συμμετοχή να φτάσει τα 350 άτομα και να υπάρχουν και φέτος 20 σπόνσορες, οι οποίοι θα διαθέσουν το ποσό των 5,000 δολαρίων έκαστος. Είναι η πρώτη φορά φετος που το γκαλά θα γίνει ημέρα Παρασκευή και όχι το Σάββατο πριν την παρέλαση και η είσοδος θα είναι 150 δολάρια.

Χαιρετισμό εκ μέρους της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης απηύθυνε ο αντιπρόεδρός της Πάνος Σταυριανίδης.

Χαιρετισμό του πολιτειακού βουλευτή Μιχάλη Γιάνναρη μετέφερε η συνεργάτης του Ειρήνη Σταθάτου, η οποία υπενθύμισε ότι την ερχόμενη Πέμπτη 25 Μαρτίου- ανήμερα της εθνικής μας επετείου- θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής στην Αστόρια η κοινή εκδήλωση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας που διοργανώνουν κάθε χρόνο η πρόεδρος του Κουίνς Χέλεν Μάρσαλ και ο ομογενής βουλευτής.

Ενδιαφέρον είχε τέλος η παρέμβαση του επίτιμου προέδρου της Ομοσπονδίας Βασίλη Σταθάκου ο οποίος, μεταξύ άλλων, επέστησε την προσοχή των υπευθύνων της παρέλασης στην παρουσία των τμημάτων στην Πέμπτη Λεωφόρο και στα περιττά έξοδα. «Η παρέλαση μπορεί να γίνει με έξοδα έως 120,000 δολαρίων. Ολα τα άλλα είναι περιττά. Ξοδεύουμε άσκοπα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά.
Νέα Υόρκη.- Της Ρεβέκκας Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: