26.3.10

Δώστε λίστες με διπλοθεσίτες...

Με τον Ιούνιο να πλησιάζει και την απειλή της ανεργίας να αιωρείται πάνω από τα κεφάλια τους, συμβασιούχοι της ΕΡΤ κινητοποιούνται, ώστε να μην πέσουν θύματα των εξελίξεων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Η νέα διοίκηση της ΕΡΤ έχει ξεκινήσει καταγραφή του προσωπικού και της εργασίας που προσφέρει καθένας, με στόχο να εντοπιστούν αργόμισθοι και διπλοθεσίτες. Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Γαμπρίτσος, πρέπει μέχρι τα τέλη Μαΐου να παρουσιάσει νέο σχέδιο και οργανόγραμμα ουσιαστικά για την...

...ΕΡΤ, με πλήρη αξιοποίηση του μόνιμου προσωπικού και προσθήκες μικρότερου αριθμού συμβασιούχων όπου χρειάζονται.

Ομάδα συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ ζητεί στην καταγραφή να υπάρχουν εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, ώστε να μη λειτουργήσουν οι γνωστοί μηχανισμοί. Κάτι που έχει αποδεχθεί το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, το οποίο έχει αποφασίσει επίσης να επιδιωχθούν άμεσα συναντήσεις με τους υπουργούς Π. Γερουλάνο (Πολιτισμού) και Γ. Ραγκούση (Εσωτερικών). Παράλληλα θα ζητηθεί και η δημοσιοποίηση σύμφωνα με το ΠΔ 60/1997, των καταστάσεων με τους δημοσιογράφους που εργάζονται στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα (ΕΡΤ, Βουλή, ΓΓΕ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, γραφεία Τύπου υπουργείων, τραπεζών, οργανισμών, δημοτικά ΜΜΕ κ.ά.), ώστε να εντοπιστούν διπλοθεσίτες (καθώς επιτρέπεται μία και μόνο τέτοια θέση) και αργόμισθοι. Μπορεί το συγκεκριμένο Π.Δ. να μην προβλέπει αυτόματη δημοσιοποίηση αυτών των καταστάσεων, αλλά όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί να το ζητήσει. Και η ομάδα συμβασιούχων της ΕΡΤ έχει βέβαια έννομο συμφέρον, πόσω μάλλον που απ' αυτό μπορεί να εξαρτηθεί και το μέλλον αρκετών εξ αυτών.

Η συγκεκριμένη ομάδα συμβασιούχων ζητεί από τη διοίκηση της ΕΡΤ να μάθει ποια μέτρα θα λάβει για όσους εντοπιστούν είτε σε διπλές θέσεις είτε σε αργομισθίες, καθώς και τι θα γίνει με μικτές και εξωτερικές παραγωγές. Αναρωτιούνται πόσο «αξιόπιστη και αμερόληπτη» είναι η άποψη συμβούλων και διευθυντών της ΕΡΤ για την καταγραφή που επιχειρείται: «Δεν είναι κι αυτοί συνυπεύθυνοι για το χάλι και το μεγάλο πάρτι ρουσφετιού και σπατάλης;»

Η ομάδα συμβασιούχων δημοσιογράφων της ΕΡΤ ξεκαθαρίζει: «Δεν θέλουμε αργομισθίες, πολυθεσίες και ρουσφέτια», αλλά να εργάζονται όπως οι πραγματικοί δημοσιογράφοι με αξιοπρέπεια, σεβασμό στις αρχές του επαγγέλματος, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση και ο μισθός και η διάρκειά του να μην είναι θέμα διαπραγμάτευσης με κάθε διευθυντή.
ΣΩ.ΜΑ. - Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: