13.3.10

Εκστρατεία από την ΕΔΕΚ σε όλες τις πόλεις για τη λύση του Κυπριακού


Πάφος: «Πάρε θέση για τη λύση» είναι ο τίτλος εκστρατείας που διοργανώνει σε όλες τις ελεύθερες πόλεις της Κύπρου η ΕΔΕΚ. Στην Πάφο σε ειδικό περίπτερο που στήθηκε στην πλατεία Κένεντυ παρέστη ο Πρόεδρος του κόμματος, Γιαννάκης Ομήρου. Σε δηλώσεις του, ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στους σκοπούς της εκστρατείας όπου ο λαός καλείται να τοποθετηθεί, μέσω ψηφοδελτίου, για το ποια λύση επιζητεί.

Ο κυπριακός ελληνισμός είπε ο Γιαννάκης Ομήρου δεν..


αποδέχεται «μια λύση η οποία θα στηρίζεται πάνω σε φυλετικά και εθνοτικά κριτήρια, μια λύση η οποία για την εκλογή προέδρου θα προβλέπει την εκ περιτροπής προεδρία, μια λύση που αντί να ενώνει την κοινωνία και τους πολίτες θα την διαχωρίζει στη βάση φυλετικών και εθνοτικών κριτηρίων», προσθέτοντας ότι ούτε είναι δυνατόν να πιστεύει κανείς ότι ο κυπριακός ελληνισμός θα αποδεχθεί την «περιβόητη στάθμιση της ψήφου για να υποβαθμίζει τη δύναμη της ψήφου των Ελληνοκυπρίων σε σχέση με την δύναμη της ψήφου των Τουρκοκυπρίων».

Δεν θα δεχθούμε, συνέχισε, παραβίαση της δημοκρατίας και «δεν θα δεχθούμε ελλειμματική δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Ο κ. Ομήρου κατέληξε λέγοντας ότι όταν θα ολοκληρωθεί η εκστρατεία θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στη Λευκωσία.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: