8.3.10

Λευκός Οίκος: «η οικονομία στο επίκεντρο της συνάντησης Παπανδρέου-Ομπάμα»...


Στην οικονομία θα επικεντρωθούν αύριο οι συνομιλίες που θα έχει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος διά του εκπροσώπου του, Μπιλ Μπάρτον, «τα οικονομικά θέματα θα κυριαρχήσουν στη συζήτηση».
Ο Μπάρτον προχώρησε στη δήλωση αυτή ενώ βρισκόταν στο προεδρικό αεροσκάφος και κατευθυνόταν στην Πενσυλβάνια. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τις αυριανές συνομιλίες στο Λευκό Οίκο.
«Στο μέλλον θα...


επικεντρωθούν οι συνομιλίες»

Τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού εξήρε ο Στρόουμπ Τάλμποτ, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Μπρούκινκς και πρώην αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης Κλίντον.

Αφού τόνισε ότι τον θεωρεί προσωπικό του φίλο, ανέφερε ότι ο κ.Παπανδρέου ως υπουργός Εξωτερικών στα τέλη της δεκαετίας του ΄90 επέδειξε διορατικοτητα και πολιτικό θάρρος και απέδειξε την ικανότητά του να λύνει προβλήματα.

Τώρα, στη σημερινή κρίση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, καλείται να επιδείξει για άλλη μία φορά την ικανότητά του αυτή, σημείωσε ο πρόεδρος του Μπρούκινκς και τόνισε ότι κατά την αυριανή συνάντηση του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο Ομπάμα στον Λευκό Οίκο οι δύο ηγέτες, που όπως σημείωσε κληρονόμησαν αλλά δεν δημιούργησαν τη σημερινή κρίση, θα συζητήσουν για την αντιμετώπισή της.

Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι οι κ.κ. Ομπάμα και Παπανδρέου δεν θα ασχοληθούν με το παρελθόν, αλλά θα επικεντρωθούν στο μέλλον.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: