10.3.10

Χιόνισε ύστερα από 25 χρόνια στη Βαρκελώνη...

Σε λευκό κλοιό Ιταλία και Ισπανία
Χωρίς ηλεκτρικό παραμένουν περίπου εκατό χιλιάδες άνθρωποι στην Καταλονία μετά τις έντονες χιονοπτώσεις της Δευτέρας, ενώ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να πλήττουν και το αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων.
Ένα λευκό πέπλο καλύπτει την πόλη της Βαρκελώνης που είχε να δει χιόνι 25 χρόνια και περίπου 40.000 μαθητές δεν μπόρεσαν να πάνε στα σχολεία τους. Η περιοχή που επλήγη περισσότερο από τις διακοπές του ηλεκτρικού είναι εκείνη που βρίσκεται μεταξύ Βαρκελώνης και γαλλικών συνόρων. Ο...
γενικός γραμματέας του καταλανικού υπουργείου Εσωτερικών, Χοάν Μποάντα, δήλωσε ότι ελπίζει η διακοπή του ηλεκτρικού να αποκατασταθεί κατά το ήμισυ εντός της ημέρας.

Η σιδηροδρομική συγκοινωνία έχει αποκατασταθεί, αλλά χαοτική παραμένει η κατάσταση στον αυτοκινητόδρομο πλησίον των γαλλικών συνόρων (ΑΡ-7). Στην ισπανική πλευρά των συνόρων έχουν ακινητοποιηθεί χιλιάδες φορτηγά ενώ το μποτιλιάρισμα φτάνει τα 20 χιλιόμετρα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στο αρχιπέλαγος των Βαλεαρίδων. Στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα παραμένουν κλειστοί 11 δρόμοι σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση.

Ισχυρές χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σήμερα και στη βόρεια Ιταλία ενώ στη νότια περιοχή της χώρας ισχυρές βροχές έχουν προκαλέσει πλημμύρες και κατολισθήσεις και κλείσιμο του αεροδρομίου Μαρκόνι στη Μπολόνια. Χθες βράδυ εκατοντάδες άτομα αποκλείστηκαν από το χιόνι στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Ρώμης και Λ' Ακουιλα. Χιόνι έριξε και στη Βενετία ενώ ισχυροί άνεμοι με ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα σάρωσαν την περιοχή.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: