12.2.10

Φονικά... πόμολα σε σχολείο!...

ΕΝΝΙΑΧΡΟΝΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ!...
Τη ζωή του κόντεψε να χάσει πρόσφατα ένα εννιάχρονο κοριτσάκι στο συγκρότημα του 5ου και 36ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας στον Άγιο Κωνσταντίνο, όταν οδηγήθηκε κατεπειγόντως στο νοσοκομείο με σοβαρό τραυματισμό.
Το κοριτσάκι ήταν το πέμπτο «θύμα» σ’ αυτό το σχολικό συγκρότημα που αν και καινούργιο δεν τήρησε τους βασικούς κανόνες ασφαλείας που επιτάσσει η κοινή λογική.
Ότι δηλαδή στα σχολεία αποφεύγουμε την τοποθέτηση αιχμηρών αντικειμένων στις κατασκευές γιατί είναι άκρως επικίνδυνες για τα μικρά παιδιά.
Αφορμή για



όλα αυτά τα…πόμολα που είναι τοποθετημένα στις πόρτες όλων των αιθουσών του σχολείου και όχι μόνο, τα οποία προφανώς ακολουθώντας τις επιταγές μιας «παράξενης» μόδας έχουν σχήμα λόγχης και είναι στις άκρες τους μυτερά και ιδιαίτερα κοφτερά σαν μαχαίρια.
Στο διάλειμμα, λοιπόν, όπως είναι φυσιολογικό έτρεχε το κοριτσάκι των εννέα χρόνων, μαθήτρια της Δ’ Δημοτικού μέχρι που έγινε το μοιραίο…
Έπεσε επάνω στο πόμολο και κόντεψε να κόψει το χέρι της στα δύο, το τραύμα στο μπράτσο της ήταν τόσο βαθύ που μόνο από τύχη δεν έφθασε μέχρι τη βραχιόνεια αρτηρία, που αν έφθανε ίσως το κοριτσάκι ίσως σήμερα δεν θα ζούσε.
Έξαλλοι οι γονείς του συνεπικουρούμενοι και από τους γονείς άλλων παιδιών που τραυματίστηκαν ελαφρότερα ζητούν από το σχολείο το όνομα του εργολάβου για να υποβάλουν μηνύσεις.
Απάντηση ακόμα δεν πήραν και τα «φονικά» πόμολα παραμένουν...
Υπεβλήθη, βέβαια μήνυση κατ’ αγνώστων, από τους γονείς, όμως το ερώτημα ακόμα παραμένει:
Γιατί η σχολική επιτροπή με τους εκπροσώπους της δεν παρενέβη άμεσα ώστε να αλλαχθούν τα πόμολα και η υπόθεση να μην φθάσει στα δικαστήρια;
www.eleftheria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: