2.2.10

Ζητείται συναίνεση...

Συναντήσεις Παπανδρέου με πολιτικούς αρχηγούς...
Διαδοχικές επαφές με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς έχει ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, με
στόχο την ευρύτερη συναίνεση για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενόψει και του κρίσιμου "τεστ" που θα δώσει η χώρα μας την Τετάρτη στην Κομισιόν. Αμέσως μετά ο κ. Παπανδρέου θα προβέι σε δημόσια δήλωση.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο κ. Παπανδρέου θα ζητήσει συναίνεση για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, τόσο ...
στις συζητήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς, όσο και στη δήλωσή του, μετά το πέρας των συναντήσεων.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει σχέδιο "Β" για την ελληνική οικονομία, ο εκπρόσωπος εξέφρασε τη σιγουριά ότι αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα σταθερότητας, δεν υπάρχει ανάγκη κανενός άλλου σχεδίου.
Παπαρήγα: Δε συναινούμε σε αντιλαϊκά μέτρα

"Για άλλη μία φορά επαναλάβαμε στον πρωθυπουργό αυτό που είπαμε και στη Βουλή, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε κανένα αντιλαϊκό και αντι- αγροτικό μέτρο στο όνομα της κρίσης, της κερδοσκοπίας και της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου". Αυτό δήλωσε η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε η κα Παπαρήγα, "δε μας ξενίζουν οι πιέσεις των κερδοσκόπων... είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν ότι όλα αυτά είναι λυκοφιλίες... όλες οι πιέσεις γίνονται για να παρθούν αντιλαϊκά μέτρα".

Καταλήγοντας, η γγ του ΚΚΕ επισήμανε ότι γίνεται προσπάθεια ο ελληνικός λαός να μετατραπεί σε φοβισμένο λαό, ώστε να δεχθεί τα αντιλαϊκά μέτρα. "Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνειδητοποιήσει ο λαός ότι έχει δύναμη και με ψηλά το κεφάλι, με πείσμα, να οργανώσει άμεσα την αντεπίθεση", σημείωσε.
Καρατζαφέρης: Η Ευρώπη μας τιμωρεί

"Είναι μία περίοδος που επιβάλλεται να δείξουμε σύνεση και σοβαρότητα" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι διανύουμε μία δύσκολη περίοδο κατά την οποία η Ευρώπη μας τιμωρεί.

"Πιστεύω ότι εάν υπάρξει ρεαλισμός, έχουμε ελπίδα να στήσουμε σκηνικό αισιοδοξίας" σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και κατέληξε λέγοντας: "Ευθύνη έχουν εκείνοι που συμμετείχαν στο γκρέμισμα, εγώ συμμετέχω στο χτίσιμο".
Συνέδριο Economist

Νωρίτερα, μιλώντας στο συνέδριο του Economist στην Αθήνα, ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας πρωτοφανούς κερδοσκοπικής επίθεσης, και επιχειρείται ο στραγγαλισμός της οικονομίας της με εκτίναξη των spreads σε αδικαιολόγητα επίπεδα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο συνέδριο τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι απολύτως ανυποχώρητη όσον αφορά τις ριζικές αλλαγές που πρέπει να πραγματοποιηθούν προς όφελος των πολιτών.

Την απαισιοδοξία του για τις πολιτικές αντιμετώπισης της κρίσης εξέφρασε από το βήμα του συνεδρίου ο νομπελίστας οικονομολόγος καθηγητής του Columbia, Τζόζεφ Στίγκλιτς.
Συνάντηση Παπούλια – Βερστεβέλε

Με τον Πρόεδρο τη Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε την Τρίτη ο αντικαγκελάριος και γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Ο κ. Βεστερβέλε εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στις δυνάμεις της Ελλάδας για να ξεπεράσει την κρίση.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εκτενείς αναφορές για την ελληνική οικονομία σε βρετανικά δημοσιεύματα.
Skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: