12.2.10

Συμβουλές προς καταναλωτές για τα Σαρακοστιανά...

Οδηγίες και συμβουλές για το τραπέζι της Καθαρής Δευτέρας, αλλά και τα τρόφιμα που καταναλώνουμε τη Σαρακοστή, δίνει η Ένωση Καταναλωτών Βόλου, καλώντας ταυτόχρονα αν διαπιστωθούν παραβάσεις, αυτές να καταγγελθούν.

Τα οστρακοειδή (μύδια – γυαλιστερές - στρείδια – κυδώνια – χτένια), πρέπει μεταξύ άλλων, να είναι ζωντανά, να έχουν περιεχόμενο υγρό, καθαρό και με ευχάριστη οσμή θάλασσας, ενώ τα κεφαλόποδα (χταπόδια – μοσχιοί – καλαμάρια – σουπιές), τα νωπά πρέπει να έχουν...


υγρή και γυαλιστερή επιφάνεια σώματος και πλοκάμια ανθεκτικά στο τράβηγμα.

Τα μαλακόστρακα (γαρίδες - καραβίδες – αστακοί – καβούρια)στα νωπά, εφόσον είναι ακόμα ζωντανά, πρέπει να υπάρχουν αντανακλαστικές κινήσεις στα μάτια, κεφάλι ανοιχτόχρωμο χωρίς μαύρες κηλίδες ή μελανιασμένο, ενώ στα κατεψυγμένα πρέπει οι καταναλωτές να προσέχουν τις ημερομηνίες κατάψυξης και λήξης και να μην είναι σε απόψυξη.

Στο μεταξύ το Λιμεναρχείο γνωστοποιεί στους αλιείς, ότι απαγορεύεται η αλιεία σε απόσταση 500 μέτρων από τον λιμένα Βόλου και των λιμενικών εγκαταστάσεων Αγριάς, Όρμου τσιμέντων, Τρικέρων, Αμαλιάπολης και Τσιγκελίου Αλμυρού κ.λ.π.
www.magnesianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: