19.2.10

Σε δύο μέτωπα οι τελωνειακοί...

«Στέγνωσαν» τα πρατήρια στην Αττική .Κανονικά η τροφοδοσία σε Βόρεια Ελλάδα και Κρήτη...
Σε δυο μέτωπα έχει «σπάσει» η απεργία των τελωνειακών, καθώς στη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες περιοχές της βόρειας Ελλάδας έχουν ξεκινήσει κανονικά οι εκτελωνισμοί καυσίμων, στη Κεντρική Ελλάδα και στην Αττική όμως τα πρατήρια «στέγνωσαν» απο καύσιμα.
Κανονικά γίνεται η τροφοδοσία της Θεσσαλονίκης με καυσιμα. «Απο τους 60 εργαζόμενους απεργούν οι δέκα και οι υπόλοιποι βρίσκονται στο πόστο τους. Υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις, όμως οι εκτελεωνισμός γίνεται κανονικά και φορτώνονται βυτιοφόρα για την αγορά της Θεσσαλονίκης αλλά και...

πόλεων της βόρειας Ελλάδας» δήλωσε στα «Νέα» ο προιστάμενος του ΣΤ Τελωνείου Γιάννης Παπαιωάννου.

Μάλιστα, δεκάδες οδηγοί βυτιοφόρων από την Αθήνα ξεκίνησαν το πρωί για τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα. Επιπλέον, κανονικά εργάζονται πλέον όλοι οι υπάλληλοι στα τελωνεία Νίκης, στο νομό Φλώρινας και Ευζώνων στο νομό Κιλκίς.

Επίσης, ο σταθμός φορτοεκφόρτωσης των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στη Σίνδο, κάνει κανονικά φορτώσεις, καθώς οι βυτιοφορείς ανέστειλαν την προγραμματισμένη για σήμερα απεργία τους.

Αντίθετα ουρές σχηματίστηκαν στο τελωνείο Δοιράνης, ενώ κλειστή παρέμεινε η σιδηροδρομική διάβαση στην Ειδομένη, όπου παραμένουν ακινητοποιημένες επτά αμαξοστοιχίες.
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ κανονικά γίνονται οι εκτελωνισμοί καυσίμων στην Κρήτη, καθώς οι τελωνειακοί επέστρεψαν στην εργασία τους.

Την ίδια ώρα ουρές εξακολουθούν να σχηματίζονται στα βενζινάδικα της Αττικής και άλλων περιοχών της κεντρικής και νότιας Ελλάδος. Δυσεύρετη είναι η αμόλυβδη και η σούπερ αμόλυβδη, η τιμή της οποίας έχει ανέλθει στα 1,6 ευρώ το λίτρο. Παράλληλα, η αγορά έχει «στεγνώσει» και από πετρέλαιο θέρμανσης.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: