20.2.10

Καβγάδες υπαλλήλων για την ασφάλεια του αεροδρομίου Λάρνακας...

Η Αστυνομία ζητά να περνούν όλοι από την αψίδα ελέγχου...
Λάρνακα: Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει καβγάς που έχει ξεσπάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας για το ποιοι λειτουργοί που εργάζονται σε διάφορες υπηρεσίες, πρέπει να περνούν κάτω από την αψίδα ασφαλείας (x-ray). Μέχρι και με απεργία απειλούν ορισμένοι αν επιμείνει η Αστυνομία να ζητά από κρατικούς λειτουργούς να ελέγχονται ηλεκτρονικά, ενώ τρεις αστυνομικοί μετατέθηκαν από το αεροδρόμιο επειδή δεν εντόπισαν μαχαίρι που πέρασε σκόπιμα γυναίκα από τον έλεγχο. Το πρόβλημα προέκυψε το...
τελευταίο διάστημα και αφορά την πύλη αρ. 13 του αεροδρομίου Λάρνακας (παρά το παλιό VIP).

Πρόσφατα και με την αναβάθμιση των επιπέδων ασφαλείας στο αεροδρόμιο Λάρνακας, οι αστυνομικοί ζητούν από τους λειτουργούς του Πύργου Ελέγχου, της Μετεωρολογίας και άλλων υπηρεσιών όταν εισέρχονται στο χώρο να περνούν κάτω από ακτινολογικό έλεγχο.

Σκοπός είναι να διαπιστώνεται κατά πόσον μεταφέρουν μεταλλικά αντικείμενα. Στον έλεγχο αυτό αντέδρασαν έντονα ορισμένα λειτουργοί που εργάζονται στο αεροδρόμιο, με αποτέλεσμα να αρνούνται να περάσουν μέσα από την αψίδα. Σε μια περίπτωση λειτουργός παρουσίασε ιατρικό πιστοποιητικό ότι πάσχει από κλειστοφοβία, ενώ άλλος που αρνήθηκε να περάσει τον έλεγχο, δεν του επετράπη η είσοδος, με αποτέλεσμα να μην παρουσιαστεί στην εργασία του.

Όσοι αντιδρούν ζητούν όπως τους γίνεται σωματικός αντί ηλεκτρονικός έλεγχος, ενώ θέτουν θέμα ελέγχου και των πυροσβεστών.

Για την επίλυση του προβλήματος άρχισαν συζητήσεις σε ανώτερο επίπεδο, ενώ οι αστυνομικοί τονίζουν ότι απλά εκτελούν οδηγίες.

Στο μεταξύ, πρόσφατα, τρεις αστυνομικοί, που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, πήραν μετάθεση για την Πάφο, όταν διαπιστώθηκε πως υπάλληλος ιδιωτικής εταιρείας ασφαλείας, πέρασε από την αψίδα ασφαλείας, χωρίς στη συνέχεια να ελεγχθεί σωματικά, ενώ στην κατοχή της είχε μαχαίρι. Το μαχαίρι τοποθετήθηκε σκόπιμα στη γυναίκα με σκοπό να διαπιστωθούν τα μέτρα ασφάλειας. Ωστόσο, μετά από εξέταση των καμερών ασφαλείας, διεφάνη ότι δεν της είχε γίνει σωματικός έλεγχος για να εντοπιστεί το μαχαίρι, με αποτέλεσμα τρία μέλη της Αστυνομίας να μετακινηθούν.
Του Μιχάλη Χατζηβασίλη
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: