14.2.10

«Πράσινη» μάσκα... αυτόχειρα!...

Την... μάσκα του ιδανικού αυτόχειρα φόρεσε ο Παναθηναϊκός την τελευταία Κυριακής της Αποκριάς! Με μια εμφάνιση για... καρναβάλι οι «πράσινοι» έχασαν 2-0 από την Καβάλα (2 γκολ ο Σμολάρεκ) στο ΟΑΚΑ και πλέον το πρωτάθλημα πήρε πάλι φωτιά! Αποδοκιμασίες στο φινάλε.

Χωρίς αλλαγή
Την ενδεκάδα που πέρασε... αέρα από το Αλκαζάρ επέλεξε ο Νίκος Νιόπλιας. Εξάλλου ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ενώ από την στιγμή που ο...

...Ζιλμπέρτο Σίλβα τέθηκε νοκ-άουτ διατήρησε την θέση του στον άξονα ο Σιμάο Μάτε Τζούνιορ.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Τζόρβας, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Βύντρα και στο κέντρο της άμυνας ο Καντέ με τον Σαριέγκι. Στον άξονα οι Σιμάο, Κατσουράνης και Καραγκούνης, αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Σισέ στο 4-3-3 του 45χρονου τεχνικού.

Εικοσάλεπτο... «φωτιά» αλλά χωρίς αποτέλεσμα
Με... φόρα από την Λάρισα μπήκε ο Παναθηναϊκός στο σημερινό παιχνίδι. Οι «πράσινοι» πήραν τον έλεγχο στον χώρο του κέντρου, ήταν κεφάτοι και κυρίως από τα πλάγια προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Ιτάνζ. Στο πρώτο εικοσάλεπτο, μάλιστα, το γήπεδο είχε... γείρει προς την περιοχή της Καβάλας, με τον Σισέ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι στο 8’! Το γρήγορο γκολ δεν ήρθε ποτέ για τους γηπεδούχους που ναι μεν πίεζαν αλλά από το 20’ και μετά δεν μπορούσαν να «βγάλουν» φάσεις, κάνοντας το κάτι παραπάνω στην τελική πάσα.

Από την άλλη, η Καβάλα του Ντε Μος που έκανε νωρίς την πρώτη του αλλαγή, βάζοντας τον Σμόλαρεκ, ήταν άριστα στημένη στον αγωνιστικό χώρο, η άμυνα της «καθάρισε» τις περισσότερες επιθετικές ενέργειες του Παναθηναϊκού ενώ είχε και το εξαιρετικό σουτ του Οικονόμου που απόκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Τζόρβας.

Ανακάτεμα και... πάγωμα!
Με το... καλημέρα της επανάληψης ο Νίκος Νιόπλιας αντικατέστησε τον αρνητικό Λέτο με τον Νίνη. Ο 20χρονος μέσος πέρασε στον άξονα σε έναν ελεύθερο ρόλο ενώ ο Καραγκούνης πήγε στα αριστερά.

Αλλαγές έκανε και ο Ντε Μος. Αρχικά τον Πετκάκη αντί του Λάκη και στην συνέχεια απέσυρε αναγκαστικά τον τραυματία Ορούμα, βάζοντας στο ματς τον Ρινκόν.

Αν κάποια ομάδα βελτιώθηκε στην επανάληψη αυτή ήταν η Καβάλα. Οι «αργοναύτες» με τον Ντιέ να κάνει εξαιρετικό ματς, κρατούσαν καλά την μπάλα, αμυντικά δεν αντιμετώπισαν πρόβλημα κόντρα σε έναν προβλέψιμο Παναθηναϊκό και χτύπησαν σαν την... κόμπρα!

Ο Ονουάτσι... χόρεψε την αριστερή πτέρυγα του «τριφυλλιού», τράβηξε όλη την άμυνα πάνω του και την κατάλληλη στιγμή προσέφερε στο... πιάτο το γκολ για τον Σμολάρεκ που δεν έχασε την ευκαιρία και πάγωσε το ΟΑΚΑ στο 66'!

Στα... καπάκια ο Νιόπλιας έβαλε τον Κλέιτον αντί του Σιμάο ενώ άργησε να βάλει τον Πετρόπουλο. Μια αλλαγή που τελικά έγινε στο 78’ με τον Σπυρόπουλο να αποχωρεί.

Τον «σκότωσε» ο Σμόλαρεκ!
Ο Παναθηναϊκός πίεζε αλλά ανορθόδοξα. Με... γιόμες και χωρίς καθαρό μυαλό. Η Καβάλα είχε τον τρόπο να απομακρυνεί τους κινδύνους και στο 86’ να «κλειδώσει» την νίκη. Δράστης πάλι ο Σμόλαρεκ, σε φάση... copy-paste με το πρώτο γκολ!



MAN OF THE MATCH: Τον έριξε στην μάχη ο Ντε Μος στο 27’ και εκείνος όχι απλά τον δικαίωσε αλλά του πήρε και το παιχνίδι! Ο Έμπι Σμολάρεκ δεν συγχώρησε τα παιδικά λάθη στην άμυνα του Παναθηναϊκού, "σκότωσε" δύο φορές τον Τζόρβα και οδήγησε την ομάδα του σε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο».

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σπουδαίο παιχνίδι από τον Βαγγέλη Οικονόμου. Ο αριστεπόδαρος μπακ της Καβάλας «εξαφάνισε» τον Σαλπιγγίδη ενώ αρκετές φορές έκλεινε προς το κέντρο και με εξαιρετικές τοποθετήσεις βοηθούσε την άμυνα του. Ο πιτσιρικάς ήταν από τους κύριους πρωταγωνιστές του «διπλού» της Καβάλας. Eίχε ένα εξαιρετικό σουτ στο 5' που απόκρουσε ο Τζόρβας.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Όλοι. Δεν υπήρχε ούτε και ένας που να διασώθηκε από το σημερινό «ναυάγιο». Η άμυνα πελαγοδρομούσε στις αντιπιθέσεις της Καβάλας, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Νίνης και Κλέιτον δεν κατάφεραν να περάσουν μια μπάλα της προκοπής ενώ ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν μπήκε ποτέ στο κλίμα του αγώνα. Ένα... δώρο στους αντιπάλους, ένα «έγκλημα» που έκαναν εις βάρος του εαυτού τους του ίδιου.

Η ΓΚΑΦΑ: Η αντίδραση της άμυνας του Παναθηναϊκού στα δύο γκολ του Σμολάρεκ. Παιδική πέρα για πέρα. Την πρώτη ο Ονουάτσι και την δεύτερη ο Ρινκόν κάνουν... πάρτι ενώ κανείς δεν υπάρχει πάνω στον επιθετικό της Καβάλας που σκοράρει σαν σε προπόνηση.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Τσινιάρη, ο οποίος βέβαια εκνεύρισε τους παίκτες του Παναθηναϊκού με κάποια ανάποδα σφυρίγματα. Σωστά απέβαλλε από τον πάγκο του τον Ντε Μος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Μέρες που είναι ο Παναθηναϊκός... ντύθηκε μια ομάδα που δεν σε έπειθε ότι μπορεί να πάρει την νίκη. Καμία σχέση με την εικόνα των τελευταίων παιχνιδιών. Οι «πράσινοι» υποτίμησαν την Καβάλα και το πλήρωσαν. Έκαναν ένα δικό τους πρωτάθλημα και πάλι... ντέρμπι, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι στο +5 και ακολουθεί το ντέρμπι στην Τούμπα ενώ ο Ολυμπιακός μπορεί με νίκη στην Τρίπολη να τον πλησιάσει στο «τρίποντο». Ο κόσμος δεν πίστευε αυτό που έβλεπε ενώ μια μερίδα αποδοκίμασε στο τέλος του αγώνα ενώ από τους οργανωμένους υπήρξε στήριξη και χειροκρότημα με το σύνθημα «πρωταθλητή σε θέλουμε Παναθηναϊκέ».

Άξια νικήτρια η Καβάλα, πολύ καλή η τακτική του Ντε Μος που... χτύπησε τον Παναθηναϊκό με τον Σμόλαρεκ στις αντεπιθέσεις.

Παναθηναϊκός (Νίκος Νιόπλιας): Tζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Σισέ, Λέτο (46' Νίνης), Σαλπιγγίδης, Σιμάο (69' Κλέιτον), Βύντρα, Καραγκούνης, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος (79' Πετρόπουλος).

Καβάλα (Άαντ Ντε Μος): Ιτάνζ, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα (63' Ρινκόν), Ντικρόκ, Κβοζντένοβιτς (27' Σμολάρεκ), Οικονόμου, Λάκης (56' Πετκάκης), Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι.

LIVE

5’: Ο Σισέ από πλάγια δεξιά μέσα στην περιοχή θα σουτάρει αλλά ο Ιτανζ θα μπλοκάρει εύκολα.

5’: Δυνατό σουτ του Οικονόμου, ο Τζόρβας θα... απογειωθεί και θα διώξει σε κόρνερ.

8’: Σέντρα του Κατσουράνη από δεξιά, ο Σισέ θα πεταχτεί στο πρώτο δοκάρι και η προβολή του θα καταλήξει στο οριζόντιο δοκάρι! Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Σιμάο θα βρει στα σώματα και θα καταλήξει κόρνερ.

10’: Σουτ του Καραγκούνη, θα μπλοκάρει ο Ιτάνζ.

13’: Ο Ορούμα μόνος του απέναντι από τον Τζόρβα θα ανοίξει πολύ την μπάλα και ο Έλληνας πορτιέρο θα μπλοκάρει.

16’: Κίτρινη στον Ντιέ.

18’: Κίτρινη στο Γκβοζντένοβιτς

19’: Ωραία μπαλιά του Καντέ, ο Σαλπιγγίδης θα σουτάρει αλλά η μπάλα θα περάσει άουτ.

27’: Ο Σμολάρεκ αντί του Γκβοζντένοβιτς

35’: Ο Σισέ θα δει την κάθετη κίνηση του Βύντρα, θα του περάσει την μπάλα αλλά το σουτ του διεθνούς μπακ θα καταλήξει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

46’: Ο Νίνης αντί του Λέτο.

51’: Κίτρινη στον Ντουγκλάο.

54’: Κίτρινη κάρτα σε Καραγκούνη και Λάκη.

55’: Πετκάκης αντί Λάκη.

62’: Ο Ρινκόν αντί του Ορούμα.

66’: ΓΚΟΛ! 1-0 η Καβάλα! Ο Ονουάτσι θα μπει στην περιοχή θα γυρίσει την μπάλα και ο αμαρκάριστος Σμολάρεκ θα την στείλει στα δίχτυα.

66’: Κλέιτον αντί Σιμάο.

70’: Κόρνερ του Καραγκούνη, κεφαλιά του Σαλπιγγίδη η μπάλα άουτ.

70’: Αποβάλλεται από τον πάγκο της Καβάλας ο Ντε Μος.

78’: Ο Πετρόπουλος αντί του Σπυρόπουλου

82’: Κίτρινη στον Ιτάνζ.

86’: ΓΚΟΛ! 2-0 η Καβάλα! Ο Ρινκόν θα πέρασει από δεξιά, θα γυρίσει την μπάλα στον αμαρκάριστο Σμόλαρεκ που θα νικήσει και πάλι τον Τζόρβα.

Mικρά-μικρά

16:40: Περίπου 15.000 οπαδοί στις κερκίδες.

16:34: Αποθέωση για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού κατά την ανακοίνωση της από τα μεγάφωνα. Πολύ «ζεστό» χειροκρότημα και για τον Νίκο Νιόπλια.

16:27: Ο Νικόλας Πατέρας φτάνει στο ΟΑΚΑ.

16:25: Εκτός αποστολής από την αρχική 20αδα του Νιόπλια, έμεινε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος και ο Άντε Ρουκάβινα.

16:20: Παναθηναϊκός: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Σισέ

Καβάλα: Ιτάνζ, Μουρ, Ντομπρασίνοβιτς, Ορούμα, Ντικρόκ, Γκβοζτένοβιτς, Οικονόμου, Λάκης, Ντουγκλάο, Ντιέ, Ονουάτσι.

16:15: Περίπου 5.000 οπαδοί των «πρασίνων» αυτή την ώρα στο στάδιο.

16:10: Παναθηναϊκός και Καβάλα βρίσκονται στο χορτάρι και πραγματοποιούν την προθέρμανση τους.

16:02: Αλέξανδρος Τζόρβας και Μάριο Γκαλίνοβιτς μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο για το καθιερωμένο ζέσταμα μαζί με τον προπονητή τερματοφυλάκων, Βασίλη Αλεξούδη.

15:54: Οι παλαίμαχοι άσοι των γηπεδούχων, Βασίλης Κωνσταντίνου και Τζακ Χατζηαθανασίου μπαίνουν στα επίσημα του σταδίου.

15:45: Τα πιτσιρίκια των ακαδημιών στρώνουν στην σέντρα του γηπέδου τα «σεντόνια» της Σούπερ Λιγκ.

15:29: Φτάνει στο ΟΑΚΑ η αποστολή του Παναθηναϊκού και στιγμές αργότερα οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια τσεκάρουν τον αγωνιστικό χώρο.

15:25: Ελάχιστοι φίλοι των «πρασίνων» βρίσκονται αυτή την στιγμή στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Πάντως, τα πρώτα πανό έχουν κρεμαστεί και είναι από Ζωγράφου, Αθήνα, Κιάτο, Ασπρόπυργο, Βοτανικό.


Νίνης: «Είμαστε το φαβορί»

Ο Σωτήρης Νίνης μιλώντας στο περιοδικάκι της αναμέτρησης ξεκαθάρισε ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και υπογράμμισε ότι οι πολλοί και καλοί Έλληνες που έχει το «τριφύλλι» στο ρόστερ του είναι το μυστικό της φετινής επιτυχίας.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι πλέον εκτός από τα αποτελέσματα προσφέρουμε και θέαμα στα παιχνίδια μας και έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοση μας σε αρκετά υψηλά επίπεδα. Είναι κάτι που τονώνει την αυτοπεποίθηση, μας ενισχύει την πίστη στην ομάδα και τελικά είναι και ο λόγος, για τον οποίο είμαστε στην κορυφή, όπου ελπίζουμε να μείνουμε μέχρι τέλους».

Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί;

«Κακά τα ψέμματα, εδώ που έχουμε φτάσει, ναι είμαστε το φαβορί. Υπό την προϋπόθεση βέβαια πως θα μπαίνουμε κάθε φορά στα παιχνίδια όπως μέχρι τώρα. Αν μείνουμε σοβαροί δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Ποιος θα είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας για το πρωτάθλημα;

«Το πιο κρίσιμο είναι να συνεχίσουμε με νίκες μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ή τουλάχιστον να φτάσουμε σε αυτό το παιχνίδι με την διαφορά του +6. Αν το πετύχουμε αυτό τότε θα ισοδυναμεί με μισό τίτλο».

Πόσο εύκολο είναι να συγκεντρωθείτε για το ματς με την Καβάλα ενώ ακολουθεί η Ρόμα;

«Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Πριν από όλα, όμως, στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και άλλωστε αυτό με την Καβάλα προηγείται χρονικά. Πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτό και έπειτα έχουμε τον χρόνο για την Ρόμα».

Την πίεση λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει από τα media για εσένα, έχεις μάθει να την διαχειρίζεσαι;

«Δεν κάνω τίποτα διαφορετικό από ότι έκανα πριν. Προσπαθώ πάντα να κάνω το καλύτερο στο γήπεδο και πάνω από όλα για την ομάδα. Από κει και πέρα, προσπαθώ να μην σκέπτομαι τίποτα άλλο».

Το Μουντιάλ το σκέφτεσαι;

«Φυσικά υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού μου, όπως φαντάζομαι ισχύει και για τους υπόλοιπους διεθνείς. Και μόνο να βρεθείς εκεί είναι μια τεράστια εμπειρία και ασφαλώς θα ήθελα πάρα πολύ την συμμετοχή».

Στο 4-3-3 του νέου προπονητή έχεις αγωνιστεί τόσο στην τριάδα του κέντρου όαο και σε αυτή της επίθεσης. Τι σου ταιριάζει περισσότερο;

«Πιστεύω ότι η θέση που μου ταιριάζει είναι πίσω από την κορυφή της επίθεσης. Σε αυτήν εξάλλου έχω παίξει και περισσότερο τώρα από μικρός. Προφανώς όμως σε μία ομάδα, όπως ο Παναθηναϊκός, και μόνη η συμμετοχή είναι τιμητική και αυτό που θέλω είναι να προσφέρω, όπου και αν μου ζητηθεί».

Παίζει ρόλο το ότι είχες συνεργαστεί με τον Νιόπλια στις Εθνικές ομάδες;

«Το πιο σημαντικό, όχι μόνο για μένα, είναι ότι είναι Έλληνας και μπορεί να επικοινωνήσει καλύτερα με εμάς. Είμαστε η μόνη ομάδα που έχεις τόσους πολλούς καλούς Έλληνες σε κάθε αγώνα. Αυτό νομίζω είναι το μυστικό της επιτυχίας».
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: