23.2.10

Σεζόν...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
«ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ!». Αυτή είναι η οικουμενική εξήγηση στη Ν.Δ. για την επιλογή- αλλά και την εκλογή του Κώστα Τασούλα- σε θέση γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ, στα παρασκήνια της πολιτικής τα χαμόγελα δεν περισσεύουν. Μετά την 29η Νοεμβρίου, στο σκληρό- γιατί υπάρχει και το σοφτ- επιτελείο Σαμαρά είχαν άλλο όνομα στο μυαλό τους. Ήθελαν τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Άλλοι ήταν διατεθειμένοι να περιμένουν ώς τις 7 Μαρτίου 2010, όταν ο Λυκουρέντζος θα έκλεινε την εξαετία που...
απαιτεί ο κανονισμός της Ν.Δ. Άλλοι ήταν διατεθειμένοι ακόμη και να αλλάξουν τον κανονισμό!

ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ήταν και ο Κώστας Μαρκόπουλος στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Ωστόσο, η ταχεία φθορά- και τα φιάσκα- του Ευβοιώτη προκάλεσαν δεύτερες σκέψεις στον Σαμαρά και τους ανθρώπους του. Ακόμη χειρότερα: κάποιοικαραμανλικοί- βουλευτές που εγκλωβίστηκαν στην πλευρά Μπακογιάννη αλλά διατηρούν προσωπικό δίαυλο με το νέο τιμ της Ρηγίλλης ειδοποίησαν αρμοδίως ότι «Λυκουρέντζος = 40 λευκά».

ΕΤΣΙ Ο Σαμαράς είδε με άλλο μάτι τον Τασούλα και εκτίμησε διπλά το πνεύμα του. Η αλήθεια είναι πως ο Κώστας κατέχει την τέχνη του συμβιβασμού. Η διαμεσολαβητική του εμπειρία στη σύγκρουση Ζέττας Μακρή- Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον Δεκέμβριο του 2006 θα του επέτρεπε να κάνει τον μεσάζοντα ακόμη και στο Παλαιστινιακό. Πρόκειται για αρετή που θα του χρειαστεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. Ο Τασούλας παραμένει συμπαθής στο μητσοτακικό στρατόπεδο- παρ΄ ότι το ΄στριψε στο τέλος κι έκανε δήλωση υπέρ Αντώνη.

ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΜΠΟΝ βιβάν της Δεξιάς, ο Κώστας τρώει στο «Φάτσιο» στο Παγκράτι. Συνεργάτης του Ευάγγελου Αβέρωφ, ο Τασούλας έχει πάντα στο πορτοφόλι του πικάντικα έγγραφα ή επιστολές από το αρχείο του. Βουλευτής Ιωαννίνων από το 2000, κατάφερε το 2009 να προηγηθεί του αντιπάλου του Καλογιάννη- που έβγαινε πάντα πρώτος- χάρη στα ρουσφέτια που έκανε αφειδώς στο υπουργείο Άμυνας. Παροιμιώδης- αλλά και γραφική - είναι η μόνιμη κόντρα του με τον πρώην βουλευτή Ιωαννίνων Φούσα.

ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΤΟΥ Αβέρωφ, διοικητής του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, δήμαρχος Κηφισιάς, βουλευτής και υφυπουργός Άμυνας του Καραμανλή, παλαιός γνωστός του Σαμαρά και συμπαθής στην Ντόρα, ο Τασούλας είναι ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές της Ν.Δ. Έστω κι αν το στυλ του είναι μονίμως εκτός σεζόν...
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: