19.2.10

Τόσο πια ανθρωποφάγοι είμαστε;...

Κανείς δεν μπόρεσε να δείξει, έστω ένα ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς στην 38χρονη;...
Ακόμη και ο νόμος, στα κακουργήματα αναγνωρίζει ελαφρυντικά. Εκτός από μας τους δημοσιογράφους. Που, φαίνεται, πως είμαστε πιο σκληροί κι από τον πιο σκληρό νόμο.

Έγκλημα. Κακούργημα η πράξη της. Δεν το συζητάμε. Αλλά κανείς δεν μπόρεσε να δει την άλλη πλευρά; Αυτή η γυναίκα (η "δράστρια με ψυχολογικά προβλήματα", όπως γράφει σήμερα μια εφημερίδα του λεγόμενου προοδευτικού χώρου), δεν έκλεψε ένα παιδί, για να το πουλήσει. Αλλά για να γίνει για λίγο μάνα.

Ακόμη και, η...

...υπουργός Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου (που είναι γυναίκα) δεν βρήκε μια κουβέντα συμπάθειας για την 38χρονη.

Ακόμη κι ο Καμπουράκης με τον Οικονομέα (που στο παρελθόν μας έχουν δείξει δείγματα ευαισθησίας) έκαναν ένα, ας μας επιτρέψουν να το πούμε, ανόητο αστείο. "Τέτοιες γειτόνισσες (σαν κι αυτή που κάρφωσε την 38χρονη) θα πρέπει να βρει ο Παπακωνσταντίνου για να του καρφώνουν τους φοροφυγάδες".

Την τραγωδία μιας γυναίκας που είχε χάσει 6 μηνών παιδί. Που ήθελε να ξαναγίνει μάνα. Που έλεγε ψέματα στον αρραβωνιαστικό της ότι είναι έγκυος. Που έβαζε στην κοιλιά της πανιά για να δείχνει πως περιμένει παιδί. Που, στο τέλος, η αγωνία και τα αδιέξοδα είχαν δημιουργήσει ταραχή στο μυαλό της, δεν μπόρεσε να τα δει κανείς...
Θ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια: