16.2.10

Στην ΕΡΤ μετ' εμποδίων...

Πριν ακόμη πέσουν οι υπογραφές και αναλάβει καθήκοντα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, άρχισαν τα «παρατράγουδα» για τον νέο πρόεδρο-διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο. Αρχικά είχαμε την πιθανή ανατροπή των απολαβών του λόγω της νέας εισοδηματικής πολιτικής και ακολούθησε η ανάμιξη του ονόματός του στην υπόθεση της Ζίμενς.

Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Ζίμενς, η δημοσιογράφος της «Ε» Αριστέα Μπουγάτσου ρωτήθηκε -και κατέθεσε στοιχεία- και για την εταιρεία Telepassport και το μετοχολόγιό της. Η εταιρεία θεωρείται από τους βουλευτές της εξεταστικής επιτροπής ύποπτη για...

...μεταφορά «μαύρου χρήματος» στην υπόθεση της Ζίμενς. Μέτοχος της Telepassport (με 20.000 μετοχές, δηλαδή 0,079%) εμφανίζεται να ήταν και ο κ. Γαμπρίτσος.

Ο ίδιος με δήλωσή του εξηγεί: «Το 2004 αγόρασα 20.000 μετοχές της εταιρείας Telepassport για επένδυση, τις οποίες πούλησα (με ζημία) μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία το 2007, αμέσως μετά την εξαγορά της από την εισηγμένη στο χρηματιστήριο Lannet. Δηλώνω ότι ποτέ δεν είχα καμία διοικητική, λειτουργική ή άλλη σχέση με την Telepassport. Η ανάμιξη του ονόματός μου πέραν των παραπάνω ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας».

Σήμερα πάντως αναμενόταν η ακρόαση του νέου προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ από τη Βουλή, η οποία τελικά αναβλήθηκε για την Πέμπτη (18/2). Στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Ζίμενς, όμως, σήμερα αναμένεται να καταθέσει ο Γ. Μαντζουράνης, συνήγορος του πρώην στελέχους του ΟΤΕ Γ. Σκαρπέλη, ο οποίος υπήρξε αντιπρόεδρος της Telepassport. Θεωρείται λοιπόν πιθανόν, να ερωτηθεί και γι' αυτήν την εταιρεία και το μετοχολόγιό της.

Ο Γ. Γαμπρίτσος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει «κανένα θέμα παραίτησης», ενώ και από το υπουργείο Πολιτισμού επισημαίνουν ότι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν προκύπτει η οποιαδήποτε διοικητική εμπλοκή του στην υπόθεση Telepassport, οπότε και δεν δημιουργείται κανένα θέμα για την ανάληψη των καθηκόντων του στην ΕΡΤ.

Η σειρά της ΕΡΤ3

Το ΥΠΠΟ σύμφωνα με πληροφορίες ετοιμάζεται, ίσως και σήμερα, να προχωρήσει και στην επιλογή διοικούσας επιτροπής της ΕΡΤ3 με προκήρυξη των θέσεων μέσα από το opegov.gr. Τα μέλη της Επιτροπής που θα επιλεγούν θα αναδείξουν τον νέο γενικό διευθυντή της ΕΡΤ3. Θέση για την οποία φαίνεται να έχει προβάδισμα ο Μιχάλης Αλεξανδρίδης, ο οποίος έχει ξαναβρεθεί στην ίδια θέση.

Με τη νέα εισοδηματική πολιτική και αν τελικά δεν υπάρξει κάποιο «παραθυράκι» εξαίρεσης για την ΕΡΤ, αναμένεται να αντιμετωπιστούν νέα προβλήματα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση. Η αμοιβή του προέδρου-διευθύνοντος συμβούλου θα κυμαίνεται μεταξύ 6.500 και 7.500 ευρώ και όχι όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ 10.000 και 11.000 ευρώ. Με τη μορφή όμως αυτή θα πρέπει να αναθεωρηθούν εκ νέου και ορισμένα συμβόλαια και συμβάσεις που υπογράφηκαν πρόσφατα και παρά τις μειώσεις βρίσκονται πολύ πάνω από το πλαφόν.
ΣΩ.ΜΑ.-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: