22.2.10

Πλαφόν στις τιμές της βενζίνης και του πετρελαίου κίνησης με απόφαση του Υπ. Εμπορίου (της Κύπρου)...

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι...
Λευκωσία: Στην έκδοση τριών διαταγμάτων καθορισμού ανώτατων τιμών σε τρία διαφορετικά είδη καυσίμων, προχώρησε ο υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης. Σε δηλώσεις στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι τα διατάγματα αφορούν υγρά καύσιμα. Τα δύο είδη της βενζίνης 95 και 98 οκτανίων και το πετρέλαιο κίνησης. Είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται διατάγματα καθορισμού ανώτατων τιμών στα καύσιμα. Παλαιότερα είχε ληφθεί ανάλογη απόφαση και για την τιμή του υγραερίου. Όπως...




εξήγησε ο Υπουργός Εμπορίου αμέσως μετά την έκδοση των διαταγμάτων θα γίνει αυτόματα και η αναπροσαρμογή στις τιμές των καυσίμων.

Διαμαρτύρονται οι πρατηριούχοι

Επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας των πρατηρίων πετρελαιειδών από αύριο, εξήγγειλε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πρατηριούχων Πετρελαιοειδών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ΓΓ της ΠΟΒΕΚ, Στέφανου Κουρσάρη ο Σύνδεσμος εκφράζει έντονη διαμαρτυρία για τις επιπτώσεις που θα επωμιστούν οι πρατηριούχοι από την έκδοση διαταγμάτων για τις ανώτατες τιμές λιανικής πώλησης πετρελαιοειδών.

Εκφράζει επίσης έντονη διαμαρτυρία για την έλλειψη οποιασδήποτε διαβούλευσης μεταξύ των ιδίων και του Υπουργού Εμπορίου.

Σχετική επιστολή απέστειλε σήμερα η ΠΟΒΕΚ στον κ. Αντώνη Πασχαλίδη.

Έρευνα προτείνει ο Σόλων Κασίνης

Ικανοποίηση για την υιοθέτηση των εισηγήσεων του, εξέφρασε ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Κασίνης τόνισε ότι οι τιμές των καυσίμων θα έπρεπε να είχαν μειωθεί από τον Ιανουάριο.

Σχολιάζοντας την αντίδραση των πρατηριούχων, ο κ. Κασίνης πρότεινε τη διεξαγωγή έρευνας για να διαφανεί ποια ακριβώς κατάσταση επικρατούσε τον τελευταίο καιρό με τις τιμές των πετρελαιοειδών.
www.philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: