11.2.10

ΑΣΠΙΣ: Στα 320 εκατ. ευρω η μαύρη τρύπα στα αποθεματικά...

Όσο ο διαχειριστικός έλεγχος συνεχίζεται στα ταμεία της εταιρίας, ανακαλύπτονται και νέα χρέη...
Τα 320 εκατ. ευρω πλησιάζει η μαύρη τρύπα στα αποθεματικά της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, ενώ όσο ο διαχειριστικός έλεγχος συνεχίζεται στα ταμεία της εταιρίας, ανακαλύπτονται και νέα χρέη.
Παράλληλα, σύμφωνα με την πρώτη έκθεση που συνέταξε ο δημόσιος εκκαθαριστής Γιάννης Παντελίδης, η εταιρία οφείλει 422 εκατ. ευρώ σε επενδυτικά προϊόντα, στα οποία είχαν επενδυθεί χρήματα ακόμα και από μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία.
Την ίδια ώρα, στο...
αέρα βρίσκονται 150.000 ασφαλισμένοι με ατομικά και συνταξιοδοτικά συμβόλαια ζωής, όπως και η ασφάλιση των εργαζόμενων 15 μεγάλων εταιριών που διέθεταν ομαδικά προγράμματα.

Ο δημόσιος επόπτης δήλωσε αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ ότι ευθύνη είχαν και οι ασφαλιστές. Όπως είπε, γνώριζαν αλλά συνέχιζαν να ασφαλίζουν τους καταναλωτές στην συγκεκριμένη εταιρεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Εποπτικής Αρχής Γιώργος Πέτσας δήλωσε ότι η Πολιτεία γνώριζε την κατάσταση από το τέλος του 2008, προανήγγειλε το κλείσιμο και άλλων ασφαλιστικών επιχειρήσεων που αναμένεται να αφήσουν ακάλυπτους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, ενώ κατέληξε ότι υπάρχει νομοθετικό κενό για την κάλυψη τους.

Ποιοι θα αποζημιωθούν, ποτέ αλλά και τί βρήκε στα ταμεία της ΑΣΠΙΣ ο δημόσιος εκκαθαριστής, ποιες εταιρίες κλείνουν, τί φοβούνται και δεν αποκαλύπτουν τα ονόματα τους οι αρχές παρά το γεγονός ότι έχουν εντοπιστεί ατασθαλίες στην κάλυψη των αποθεματικών τους, θα μεταδοθούν σε αναλυτικό ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ στις 21.00.

Εν τω μεταξύ, ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του πρώην μεγαλομετόχου της ΑΣΠΙΣ Παύλου Ψωμιάδη, αναμένεται να ασκήσει - σύμφωνα με πληροφορίες - ο εισαγγελέας, που ολοκλήρωσε την έρευνά του.

Την ίδια ώρα ασφαλιστές, εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
αποφάσισαν να συστήσουν σύλλογο ζημιωθέντων της εταιρείας, με σκοπό να αποζημιωθούν όλοι και άμεσα.
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: