17.1.10

Κινητικότητα στον Αntenna...

Με αλλαγές σε όλα τα μέτωπα υποδέχθηκε ο Αntenna τη νέα χρονιά. Αλλαγές που σε μεγάλο βαθμό ήταν αναμενόμενες. Το κανάλι του Αμαρουσίου ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που εδώ και ένα μήνα γνωρίζαμε ανεπίσημα: την τοποθέτηση δηλαδή του δημοσιογράφου κ. Στρατή Λιαρέλλη στη θέση του διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης με συνεργάτες τους κκ. Βασίλη Πελέκη και Αντρέα Παναγόπουλο.

Οι κινήσεις στον ενημερωτικό τομέα, στην παρούσα φάση, δεν πρόκειται να είναι θεαματικές αλλά αργές, σταθερές, με στόχο να...

ενισχυθεί η ενημέρωση και να αξιοποιηθούν τα πρόσωπα που ήδη εργάζονται στο ενημερωτικό τμήμα του σταθμού και στα οποία επενδύει τόσο το κανάλι όσο και οι νέοι επικεφαλής. Ετσι λοιπόν τους επόμενους μήνες αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες κινήσεις για την ανάπτυξη του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων, να γίνουν διορθωτικές κινήσεις στο κεντρικό δελτίο του σταθμού, ενώ ήδη συζητάται το πρότζεκτ μιας ενημερωτικής εκπομπής. Στόχος του ενημερωτικού τομέα του Αntenna, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι η σταθερή άνοδος της τηλεθέασης αλλά και το να κερδηθεί η εμπιστοσύνη των τηλεθεατών αποφεύγοντας κινήσεις εντυπωσιασμού και βιαστικές αποφάσεις, καθώς είναι σαφές πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για περαιτέρω απώλειες.

«Κενό» το πρωί
Το «κενό» που έχει δημιουργηθεί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με την αποχώρηση του κ. Λιαρέλλη δεν έχει ακόμη αποφασιστεί πώς θα καλυφθεί, κάτι το οποίο ακόμη συζητεί ο διευθυντής ενημέρωσης του ΑΝΤ1 με τον κ. Γιώργο Παπαδάκη ενώ διαψεύδονται ονόματα που γράφονται και διαδίδονται τις τελευταίες ημέρες ( Μάγδα Παπαγιάννη , Φαίη Μαυραγάνη, κ.ά.) ως υποψήφια για τη θέση του συμπαρουσιαστή.

Στο άλλο μέτωπο, αυτό της ψυχαγωγίας, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στον διευθυντή προγράμματος, τον κ. Γιάννη Λάτσιο, του οποίου το συμβόλαιο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου. Είναι βέβαιο πως τόσο η ιδιοκτησία όσο και οι επικεφαλής του σταθμού επιθυμούν την ανανέωση του συμβολαίου μεταξύ των δύο μερών καθώς το ως σήμερα έργο του κ. Λάτσιου έχει καταφέρει να οδηγήσει το κανάλι πολύ κοντά στους στόχους του, που δεν είναι άλλοι παρά η κατάκτηση του δυναμικού κοινού τηλεθεατών με ανανεωμένο πρόγραμμα και διαφοροποίηση από την ταυτότητα του παρελθόντος, ενώ και ο ίδιος ο διευθυντής προγράμματος, όπως όλα δείχνουν, θα συμφωνήσει σε ανανέωση της συνεργασίας του, εκτός σοβαρού απροόπτου.

Μεταβολές και προβλήματα
Εν τω μεταξύ οι τριγμοί που δημιουργήθηκαν από τις αιφνίδιες αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο κ. Λάτσιος με μετακίνηση εκπομπών σε άλλες ζώνες και άλλες ημέρες, υποχωρούν καθώς, τουλάχιστον στο prime time, τον δικαιώνουν μέχρι στιγμής, ανεβάζοντας σημαντικά την τηλεθέαση, ενώ η ζώνη 18.00-

20.00, η οποία δεν έχει ακόμη καταφέρει να αποδώσει τα αναμενόμενα, σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε δοκιμαστική περίοδο καθώς δεν αποκλείονται και άλλες αλλαγές στο μέλλον.

Τέλος, προς εκτόνωση βαίνουν τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στη σχέση του κ. Λάτσιου και του διδύμου παρουσιαστών Γιώργου Καραμέρου και Σπύρου Χαριτάτου μετά τα σαφή υπονοούμενα που είχαν αφεθεί σε συνεντεύξεις και δηλώσεις από την πλευρά των δημοσιογράφων. Εγκυρες πηγές αναφέρουν πως ο κ. Λάτσιος ένιωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από όσα έλαβαν χώρα αποφεύγοντας ωστόσο να παρέμβει. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, οι διορθωτικές κινήσεις και δηλώσεις των τελευταίων ημερών οδηγούν τη συγκεκριμένη κρίση στο τέλος της, τουλάχιστον για όσους την παρακολουθούν εκτός καναλιού...
Αφροδίτη Γραμμέλη - Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια: