10.1.10

Eλπίζουν, στηρίζουν...

Διακομματική αποδοχή απολαμβάνουν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται να κερδίζει το «στοίχημα» των πρώτων 100 ημερών. Η δημοσκόπηση της εταιρείας «Marc», που διενεργήθηκε για το «Εθνος της Κυριακής», είναι η πρώτη που καταγράφει την ανταπόκριση των ψηφοφόρων στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όσο και των χειρισμών της στα κρίσιμα ζητήματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας κοινής γνώμης, το 52,3% των ψηφοφόρων κρίνουν...

... θετικά και μάλλον θετικά τα πρώτα δείγματα γραφής της κυβέρνησης, ενώ το πλέον ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι την ίδια γνώμη έχει το 30,4% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Οκτωβρίου και το 40,1% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων.
Eλπίζουν, στηρίζουν

Μέσα από ειδικές κρίσεις των πολιτών, η έρευνα κοινής γνώμης της «Marc» αποτυπώνει επίσης ανάγλυφα και την εικόνα που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση μέσα στις πρώτες αυτές 100 ημέρες.

Ετσι το 82,2% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι η κυβέρνηση έχει όρεξη για δουλειά και προσπαθεί, το 69,3% ότι έχει ήθος και εντιμότητα, το 65,6% ότι φέρνει νέες ιδέες, το 52,2% ότι έχει σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης, το 54,7% ότι προωθεί την αξιοκρατία και τη διαφάνεια και το 65,9% ότι νοιάζεται για τον πολίτη. Από την άλλη, βέβαια, μόνο το 42,7% των ψηφοφόρων πιστεύουν ότι είναι αποτελεσματική και το 42,9% ότι θα υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.

Κίτρινη κάρτα
Θετικό ισοζύγιο έχουν οι περισσότερες αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση, σύμφωνα με την έρευνα της εταιρείας «Marc». Πάντως την πρώτη κίτρινη κάρτα φαίνεται ότι έδειξαν οι πολίτες σχετικά με τη διαδικασία επιλογής των γενικών γραμματέων, ενώ ήδη βγήκε και η πρώτη κόκκινη για τα τέλη κυκλοφορίας.

Θετική γνώμη για μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχει μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων που στις τελευταίες εκλογές δεν ψήφισαν ΠΑΣΟΚ. Το 47,1% των ψηφοφόρων της ΝΔ και το 56,7% των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων θεωρούν ότι η κυβέρνηση νοιάζεται για τον πολίτη ενώ το 53,5% των ψηφοφόρων της ΝΔ πιστεύει ότι έχει ήθος και εντιμότητα.
ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΟΥΤΣΗΣ - ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: