8.1.10

Έχει απολυθεί και δεν το ξέρει....

Ο Ζίκο δεν κόλλησε με τον Ολυμπιακό...
Το ντέρμπι της Τετάρτης με την ΑΕΚ ήταν απλώς η επιβεβαίωση για το ότι ο Ζίκο δεν κατάφερε ποτέ, όσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα, να κολλήσει με τον Ολυμπιακό.

Ούτε στη νοοτροπία της ομάδας του κατάφερε να μπει, ούτε τη φιλοσοφία της ν' ακολουθήσει, ούτε τους παίκτες του να μάθει καλά, ώστε να...

...ξέρει να τους χρησιμοποιεί με τον κατάλληλο τρόπο και τα μικρότερα δυνατά ρίσκα.

Πολλοί λένε ότι δεν το προσπάθησε καν. Θέλησε από την αρχή να περάσει τη δική του soft άποψη για τα πράγματα χωρίς να υπολογίζει ούτε ποια είναι η ομάδα στην οποία ήρθε να δουλέψει, ούτε τι ακριβώς περίμενε απ' αυτόν. Μάλιστα, όταν είδε να του κάθονται τα πρώτα αποτελέσματα, ίσως και να πίστεψε ότι με τον δικό του τρόπο σκέψης και συμπεριφοράς τούς είχε κερδίσει όλους, άρα αν κάποιοι έπρεπε ν' αλλάξουν και να προσαρμοστούν, αυτοί ήταν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού.

Εκεί την πάτησε. Δεν πήρε έγκαιρα ούτε τα μηνύματα του Κόκκαλη. Κι αν τα πήρε, δεν έδωσε τη σημασία που έπρεπε. Δεν ψυλλιάστηκε τίποτα όταν πρότεινε τέσσσερις Βραζιλιάνους για τις μετεγγραφές του Ιανουαρίου και είδε να του φέρνουν τον Λούα Λούα και να του προξενεύουν τον Μπεν Αρφά, που δεν τον είχε δει ούτε από την τηλεόραση. Ετσι συνέχισε πριν, κατά και μετά το «ματς ζωής ή θανάτου» με τον Αρη, έτσι έφυγε ξένοιαστος για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του, έτσι γύρισε, έτσι χαλαρά αντιμετώπισε και το παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Οκαθένας μπορεί να δεχθεί στον κάθε Ζίκο την οποιαδήποτε επιλογή, ακόμη και τότε που μοιάζει ποδοσφαιρικά παράλογη. Ενας προπονητής που δεν κατάφερε να μάθει τις δυνατότητες των παικτών που κοουτσάρει έχει «δικαιώμα» και τον Ντομί να βάζει αμυντικό χαφ στο ματς με τον Αρη, και τον Κατσικογιάννη να ξεκινάει στο παιχνίδι με την ΑΕΚ χωρίς αμυντικό χαφ στην ενδεκάδα του.

Δεν μπορεί, όμως, να διαχειρίζεται τα αποδυτήρια με τον τρόπο που βγήκε μέσα από τις δικές του απαντήσεις στους δημοσιογράφους λίγο μετά τη λήξη του ματς με την ΑΕΚ. Η κουβέντα που έγινε γύρω από το γιατί αποκλείστηκε ο Ντουντού από την 18άδα είναι αποκαλυπτικότατη. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε προπονητής να λέει ότι ο Ντουντού δεν μπορούσε να παίξει επειδή τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Αρη, 15 μέρες πριν, και δεν κατάφερε να γυρίσει και να προπονηθεί κανονικά, όταν εν τω μεταξύ είχε μπει για μισή ώρα σε φιλικό προς τιμήν του Ροναλντίνιο, ο κόουτς δεν το ήξερε, κι όταν τον στρίμωξαν, απάντησε... εγώ δεν είμαι παιδονόμος για να ελέγχω τι κάνει ο κάθε ποδοσφαιριστής. Αυτό δεν υπάρχει. Οταν φεύγουν οι παίκτες για τις όποιες διακοπές, παίρνουν ατομικό πρόγραμμα, ο καθένας ανάλογα με την περίπτωσή του, αντί να κάνουν ό,τι τους καπνίσει. Αυτό γίνεται στα σοβαρά κλαμπ, αλλά στον Ολυμπιακό ο Ζίκο ούτε που ασχολήθηκε.

Οπως και να 'χει κι όποιος και να φταίει, τα χνότα του Ολυμπιακού με τον προπονητή του δεν ταίριαξαν ποτέ. Απόδειξη, πως τις τελευταίες 15 μέρες ένας ολόκληρος μηχανισμός έκανε τα πάντα μέσα από την ΠΑΕ για να φτιάξει το κλίμα αμφισβήτησης που θα βοηθούσε να τον διώξουν στην πρώτη στραβή. Και φυσικά, αυτή τη στιγμή... έχει απολυθεί και δεν το ξέρει.
Φουλ Επίθεση-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: