22.12.09

Στο πνεύμα των εορτών η TV...


Η ΕΤ-1 μάλλον δεν έχει πάρει είδηση ότι τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και γι' αυτόν τον λόγο προβάλλει ταινίες οι οποίες ελάχιστη σχέση έχουν με το εορταστικό πνεύμα.
Οπως η ταινία «Αμελί» (21.00) με την Οντρέι Τοτού που θα προβληθεί την Πέμπτη, η περιπέτεια «Επιστροφή στο Χάνιμπαλ» ανήμερα των Χριστουγέννων (18.45), όπως και η «Ερωτική επιθυμία» (23.45), αλλά και την επομένη των Χριστουγέννων το «Διάλειμμα» (21.00). Επειδή όμως θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, την Πέμπτη θα παρουσιάσει «Κάλαντα και τραγούδια Χριστουγέννων» (11.15) και στις 17.00 την ταινία «Christmass do Over», ανήμερα την ελληνική τηλεταινία «Τα Χριστούγεννα του Αμερικανού» (11.45) και στις 20.15 συναυλία του Μανώλη Μητσιά. Η ΝΕΤ από την άλλη έχει καταλάβει ότι...

πλησιάζουν οι γιορτές και γι' αυτόν τον λόγο έχει εντάξει στο πρόγραμμά της μια σειρά από ταινίες για όλα τα γούστα. Παραμονή Χριστουγέννων (02.00), οι τηλεθεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν «Το σκυλολόι», όπου ο Τιμ Αλεν μετατρέπεται από αρχηγός της οικογένειας στο αγαπημένο της τετράποδο. Ανήμερα των Χριστουγέννων (09.00) θα εμφανιστούν «Οι πράσινοι» σε σκηνοθεσία Χόλι Γκόλντμπεργκ Σλόουν και στις 10.50 στους μικρούς τηλεθεατές θα κρατήσει συντροφιά ο «Μίκι μια φορά κι έναν καιρό». Την επομένη των Χριστουγέννων (13.00), μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν με την κωμωδία «Ο γενναίος», σε σκηνοθεσία Μπλερ Χέιζ. Την Κυριακή (13.30), οι λιλιπούτειοι τηλεθεατές θα ζήσουν «Τα μαγικά Χριστούγεννα του Μίκι: Αποκλεισμένοι στη λέσχη του Μάους». Ο Σπύρος Παπαδόπουλος θα ευχηθεί «Στην υγειά μας» την παραμονή των Χριστουγέννων (22.00), με τους Γλυκερία, Χρήστο Νικολόπουλο, Μελίνα Ασλανίδου, Τάσο Χαλκιά κ.ά., ενώ έχει ετοιμάσει μια ακόμη γιορτή την επόμενη ημέρα των Χριστουγέννων προς τιμήν του συλλόγου «Το χαμόγελο του παιδιού».

ΕΤ-3 Στο πνεύμα των εορτών προσαρμόζει το πρόγραμμά της η ΕΤ-3. Μεθαύριο, στις 23.00, τα «Αληθινά Σενάρια» ακολουθούν «Τα βήματα του Χριστού» από τη Βηθλεέμ και τον Ναό της Γεννήσεως, στο χωριό των Ποιμένων και στη συνέχεια στη σπηλιά των Μάγων, στη Ναζαρέτ και στην Κανά. Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα μεταδίδεται η εκπομπή «Ονείρου Ελλάς» με τον Κώστα Φέρρη και τον Ηλία Λογοθέτη. Ακολουθεί η ξένη ταινία «Οικογενειακά Χριστούγεννα» με τους Τζόναθαν Τέιλορ Τόμας, Τζέσικα Μπίελ και Ανταμ Λαβόρνια. Τα Χριστούγεννα στις 12.00, ο «Τόπος και το τραγούδι του» με τον Γιώργη Μελίκη παρουσιάζει κάλαντα, δρώμενα, ήθη, έθιμα και τραγούδια των Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα. Την επομένη των Χριστουγέννων, στις 10.30, θα προβληθεί η κωμωδία «Χριστουγεννιάτικη ιστορία» με ήρωες μάπετ και στις 12.00 το εορταστικό «Αξιον Εστί» με τον Βασίλη Βασιλικό, που είναι αφιερωμένο στα παιδιά. Στις 21.00, η «Ονείρου Ελλάς» με τον Κώστα Φέρρη και τον Ηλία Λογοθέτη γιορτάζει μουσικά με ένα ρεπερτόριο από το ρεμπέτικο τραγούδι.

MEGA Από απόψε και μέχρι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το ΜΕΓΚΑ επιχειρεί μια αναδρομή στα παλιά εορταστικά προγράμματα που έχει παρουσιάσει στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του. Απόψε, στις 00.45, θα μεταδοθεί το σόου «Bravo», αύριο το «Ραντεβού στα τυφλά» (01.00) και «Ο πιο αδύναμος κρίκος» (02.30), παραμονή Χριστουγέννων τα «Αλλα κόλπα» (01.15), ανήμερα οι «Δέκα Μικροί Μήτσοι» (23.10), την επομένη στις 03.00 το «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» και την Κυριακή, την ίδια ώρα, «Ο πιο αδύναμος κρίκος». Εχει επίσης εντάξει στο πρόγραμμά του και μια σειρά από παιδικές ταινίες. Ο «Κάπτεν Χουκ» θα προβληθεί τα Χριστούγεννα στις 07.00 και την επόμενη ημέρα στις 08.30 θα εμφανιστούν στις οθόνες μας «Ο καρυοθραύστης και ο μαγεμένος πρίγκιπας». Την ίδια μέρα στις 15.20 θα μας κρατήσει συντροφιά ο «Πίτερ Παν» και στις 27/12, στις 14.50, ο «Ποντικομικρούλης» και η «Μαντελάιν» (16.50).

ΑΝΤ1 Το γιορτινό πνεύμα εισβάλλει και στα τηλεοπτικά πλατό του ΑΝΤ1. Ανήμερα των Χριστουγέννων το δίδυμο του πρωινού «10-1 μαζί», Γιώργος Καραμέρος και Σπύρος Χαριτάτος, γιορτάζει τα Χριστούγεννα με τον Κώστα Μαρτάκη, ενώ η Τατιάνα Στεφανίδου στην εκπομπή της «Αξίζει να το δεις» (16.15) φιλοξενεί τους υποψηφίους του «Χ- Factor». Το βράδυ στις 21.00, θα προβληθεί ένα αλλιώτικο «Χ- Factor», με τους οκτώ παίκτες που έχουν απομείνει να αποκαλύπτουν τις σημαντικότερες στιγμές από τη μέχρι τώρα πορεία τους.

ALPHA Απόψε ο Alpha θα παρουσιάσει ένα σπέσιαλ επεισόδιο των «Δέκα Μικρών Μήτσων» (21.00) και την Παραμονή και ανήμερα τα Χριστούγεννα όλες οι εκπομπές του καναλιού θα έχουν εορταστική διάθεση με πολύ χορό και τραγούδι. Την παραμονή των Χριστουγέννων, στις 22.45, θα προβληθεί ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στις επιτυχίες της Αννας Βίσση, ενώ ανήμερα η ταινία «Ο Αγιος Βασίλης είναι σκέτη λέρα» (23.30) θα χαρίσει άφθονο γέλιο.

STAR Με παιδικές ταινίες, χριστουγεννιάτικες ιστορίες και παραμύθια θα γεμίσει το πρόγραμμα του Star. Για τους μικρούς τηλεθεατές, αύριο θα προβληθεί ο «Πατορουζίτο: Η μεγάλη περιπέτεια», την Πέμπτη η «Κοκκινοσκουφίτσα» (10.45), ανήμερα ο «Σεβάχ: Ο θρύλος των επτά θαλασσών» (10.45) και τα «Χριστούγεννα με τους Looney Tunes» (12.15). Και οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες συνεχίζονται για μικρούς και μεγάλους. Αύριο θα προβληθεί το «Πολικό Εξπρές» (21.00), στις 03.30 η «Χριστουγεννιάτικη ιστορία», παραμονή Χριστουγέννων το «Συνέβη κάποια Χριστούγεννα» (21.00), «Η ιστορία της Γέννησης» (03.30), ανήμερα «Τα Χριστούγεννα του Ντένις του τρομερού» (21.00), το Σάββατο τα «Χριστούγεννα εκτάκτου ανάγκης» (13.45), το «Μια υπέροχη ζωή» (03.15) κ.ά.

ALTER Οι γιορτές είναι πρώτα απ' όλα για τα παιδιά και το Alter υπόσχεται να μην απογοητεύσει τους μικρούς του φίλους. Το Σάββατο και την Κυριακή, από νωρίς το πρωί και μέχρι το μεσημέρι, κινούμενα σχέδια δίνουν γέλιο και χαρά σε μικρά και μεγάλα παιδάκια. Αύριο στις 23.45 θα εμφανιστεί «Η κυρία στα κόκκινα», ενώ την Πέμπτη την ίδια ώρα «Ο γιος μου Αϊ-Βασίλης». Τα μπερδέματα συνεχίζονται στις 02.00 της ίδιας νύχτας, όταν «Το πνεύμα των Χριστουγέννων» έρχεται να θυμίσει στον Εμπενίζερ Σκρουτζ τα λάθη της μίζερης ζωής του.

ΣΚΑΪ Σε εορταστικό κλίμα κινείται και ο Σκάι. «Γεύσεις Χριστουγέννων» παρουσιάζει μέχρι τις 24/12 στις 10.00 η Nigella Lawson, αποδεικνύοντας πως η προετοιμασία ενός χριστουγεννιάτικου μενού δεν είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ ο Τζέιμι Ολιβερ, τα Χριστούγεννα στις 10.00, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά από τον κήπο του παρουσιάζει νέες συνταγές ειδικά για τις ημέρες των Χριστουγέννων. Την ίδια μέρα, στις 14.00, το κανάλι προβάλλει την εκπομπή «Χριστούγεννα στο παρά τρίχα», με τις Κλέα Μοριανού και Μαρίνα Λυμπεροπούλου. Την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων «Το τσίρκο του ήλιου» (19.00) παρουσιάζει ένα μουσικό και εικαστικό υπερθέαμα, με εκπληκτικά ακροβατικά που κόβουν την ανάσα.
ΔΩΡΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: