10.12.09

Επιμένει στον «πόλεμο» η Αλέκα Παπαρήγα...


To σύστημα που ζούμε δεν αντέχει κατακτήσεις που έχουν πετύχει με το σπαθί τους οι εργαζόμενοι, υποστήριξε η Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με αντικείμενο τις εργασιακές σχέσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και για την κάλυψη των απωλειών των ασφαλιστικών ταμείων.
Δήλωσε κατηγορηματικά αντίθετη στο διάλογο που προωθεί η κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά “τι διάλογο, εδώ πρέπει να κηρύξεις πόλεμο”. Εκτίμησε ότι η επίκληση της οικονομικής κρίσης αποτελεί ευκαιρία για να...
προωθηθούν συγκεκριμένες αλλαγές, τις οποίες, μάλιστα, χαρακτήρισε βάρβαρες, και κάλεσε σε ενιαίο και πολυμέτωπο αγώνα για να μην περάσουν οι σχεδιαζόμενες αλλαγές του υπουργείου Εργασίας, κάνοντας λόγο για “βομβαρδισμό των εργαζομένων από αέρα, στεριά και θάλασσα”.

Η γραμματέας του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι σήμερα τόσο στην Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη “είναι εφικτό, λόγω της ανόδου της παραγωγικότητας να μειωθεί ο εργάσιμος χρόνος και αντί να είναι 8ωρο να δουλεύουμε 7ωρο και να οραματιζόμαστε τα επόμενα χρόνια και 6ωρο”.

Σε ότι αφορά στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών και τη στάση του Μιχ. Χρυσοχοϊδη, μίλησε για "επίδειξη πυγμής και δύναμης εκ μέρους της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ", συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη “δεν πρέπει να στέκεται στις δάφνες του. Ήταν πύρρειος η νίκη του". Για τις αθρόες προσαγωγές, η κυρία Παπαρήγα υποστήριξε ότι “ίσως και να επιδιώκεται η δημιουργία φακέλων, αλλά αυτό που κυρίως επιδιώκεται είναι η καλλιέργεια κλίματος φοβίας”.

Αν. Λοβέρδος: "Αδιάλλακτος είναι αυτός που δεν προσέρχεται στον κοινοβουλευτικό διάλογο"

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της γ.γ. του ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι "αδιάλλακτος δεν είναι αυτός που οργανώνει μια συζήτηση, προτείνοντας λύσεις. Αδιάλλακτος είναι αυτός που δεν προσέρχεται στον κοινοβουλευτικό διάλογο και παρεμποδίζει το διάλογο που διεξάγεται στο κοινωνικό πεδίο".

Ο Ανδρέας Λοβέρδος επισήμανε ότι η κυβέρνηση "δεν θα κάνει πίσω, όσο και αν κάποιοι κατηγορούν με ένα λεξιλόγιο, μάλιστα, που δεν ταιριάζει στο γεγονός ότι μια χώρα κράτος-μέλος της ΟΝΕ έχει ένα μεγάλο πρόβλημα και θέλει να το λύσει".

"Αυτά τα “περί πολέμου”, “περί βομβαρδισμού από θάλασσα, ξηρά και αέρα χθες”, που με αυτό τον τρόπο η κυρία Παπαρήγα χαρακτήρισε το διάλογο και τις εισηγήσεις του Υπουργείου, του κ. Κουτρουμάνη και τις δικές μου, είναι λόγια πολύ σοβαρά, με αρνητικό περιεχόμενο, που δεν ταιριάζουν, επαναλαμβάνω, στην ποιότητα και στο μέγεθος του προβλήματος και στο γεγονός ότι η Ελλάδα είναι χώρα της Ε.Ε. και της ΟΝΕ και όπως και τα άλλα 15 μέλη έκαναν, έτσι και εμείς πρέπει να λύσουμε ένα μεγάλο πρόβλημα, από τη στιγμή που το έχουμε αντιληφθεί", τόνισε.
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: