23.12.09

Συνεχίζει να σαρώνει την Ευρώπη η κακοκαιρία...

Ισχυροί άνεμοι, έντονες βροχοπτώσεις, χιόνι και παγετός συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα σε πολλές περιοχές της βόρειας και νότιας Ευρώπης με αποτέλεσμα να ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών από την κακοκαιρία.

Εξαιτίας της ολισθηρότητας του εδάφους από τον παγετό δύο γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη Βρετανία και 47 άτομα τραυματίστηκαν όταν ανατράπηκε λεωφορείο.
Στη βόρεια...
Ιταλία ένας οδηγός σκοτώθηκε και περίπου 30 άτομα τραυματίστηκαν σε καραμπόλα αυτοκινήτων, ενώ στη Γαλλία ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το αυτοκίνητό του ανατράπηκε εξαιτίας του παγωμένου οδοστρώματος στην περιοχή της Βρετάνης.

Χιλιάδες ταξιδιώτες σχηματίζουν μεγάλες ουρές από νωρίς το πρωί στον σιδηροδρομικό σταθμό Σαιντ Πάνκρας του Λονδίνου, με την ελπίδα να επιβιβαστούν στο τρένο Eurostar.

Τρία αυτοκίνητα εκλάπησαν μέσα σε διάστημα 30 λεπτών στο Εσσεξ, καθώς οι οδηγοί τους είχαν αφήσει τις μηχανές τους σε λειτουργία προκειμένου να ζεσταθούν.

Ένα αεροπλάνο της εταιρείας Ryanair βγήκε έξω από τον διάδρομο κατά την προσγείωσή του σε αεροδρόμιο κοντά στην Γλασκόβη, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί τραυματισμός.

Η κίνηση στα αεροδρόμια της Ολλανδίας έχει αποκατασταθεί, αλλά στα τρένα μόνο κατά 80%.

Στην Ισπανία βρέχει καταρρακτωδώς και έχουν αναφερθεί ζημιές στα Κανάρια Νησιά. Στην Πορτογαλία σημειώθηκαν κατά την διάρκεια της νύκτας ισχυρές βροχοπτώσεις, ενώ από τους θυελλώδεις ανέμους ξεριζώθηκαν δέντρα και αποκλείστηκαν δρόμοι.

Οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στην Ιταλία, όπου όλα τα αεροδρόμια προβλέπεται να λειτουργήσουν κανονικά σήμερα, αλλά προβλήματα υπάρχουν στο σιδηροδρομικό δίκτυο και κυρίως στα τρένα που αναχωρούν από το Μιλάνο. Πλημμύρισε η Βενετία.

Ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών αναμένεται να σημειωθεί αύριο Πέμπτη στην Σιβηρία, όπου σε μία περιοχή της το θερμόμετρο αναμένεται να πέσει στους μείον 58 βαθμούς.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: