8.12.09

Παπακωνσταντίνου: «Δεν έχουμε πρόβλημα δανεισμού»


Νέα υποβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Fitch...
Προετοιμασμένη για ακόμη χειρότερες επιθέσεις στην ελληνική οικονομία δηλώνει η κυβέρνηση, δια του υπουργού Οικονομικών που ξεκαθάρισε ότι η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας «δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία» και συνέστησε ψυχραιμία ενόψει του επόμενου -δύσκολου- χρόνου για την οικονομία.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, διαβεβαίωσε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα δανεισμού και αναγνώρισε ότι η ελληνική οικονομία πάσχει...

πρωτίστως από «έλλειμμα αξιοπιστίας» έναντι των διεθνών αγορών. «Πρέπει να πείσουμε τις αγορές, όπως πείσαμε τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εκπληρώσει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για το 2010, ακόμη κι αν χρειαστεί να αναπροσαρμόσει τον προϋπολογισμό.

Μέτα την ανακοίνωση της Standard and Poors και τα νέα αρνητικά δημοσιεύματα για την ελληνική οικονομία, η ψαλίδα του ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό εκτοξεύτηκε στις 210 μονάδες, που είναι η υψηλότερη διαφορά των τελευταίων δέκα ημερών. Σε καθοδική τροχιά και ο δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, υποχωρεί σήμερα κατά 4%.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: