11.12.09

Κακοκαιρία σαρώνει τη χώρα – Τρεις νεκροί...

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα, με έντονες καταιγίδες στην Αττική, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδους ανέμους της τάξεως των 9-10 μποφόρ. Νεκροί εντοπίστηκαν στη Μαγνησία ένας 72χρονος κτηνοτρόφος, ο 65χρονος αδελφός του και ένας ακόμη ηλικιωμένος, οι οποίοι αγνοούνταν από χθες Πέμπτη (10/12) στην Ευξεινούπολη και την Αγία Τριάδα Μαγνησίας. Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, τα δρομολόγια του ΟΣΕ και το οδικό δίκτυο.
Ο 72χρονος και ο αδελφός του...

αγνοούνταν από χθες το μεσημέρι, σε περιοχή του Αλμυρού Μαγνησίας, όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά χειμάρρου στην προσπάθειά τους να τον διασχίσουν και ενώ στην περιοχή σημειωνόταν έντονη βροχόπτωση. Τον ηλικιωμένο εντόπισαν νεκρό άνδρες της ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και εθελοντές, σε απόσταση 300 μέτρων από τον χείμαρρο. Ο άτυχος άνδρας κινούνταν πεζός, ενώ ο αδελφός του, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σήμερα, επέβαινε σε τρακτέρ.

Τη ζωή του έχασε ένας ακόμη ηλικιωμένος άνδρας,ο οποίος αγνοείτο στην Αγία Τριάδα Μαγνησίας. Πρόκειται για έναν 69χρονο, ο οποίος έπεσε σε φρεάτιο όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, την ώρα που έβγαινε από το αυτοκίνητό του, λόγω βλάβης, στην επαρχιακή οδό Σούρπης - Δρυμώνα.

Η παρατεταμένη βροχόπτωση στη Μαγνησία πλημμύρισε δρόμους και προκάλεσε καταστροφές στην πόλη του Βόλου, τον Αλμυρό, τη Σούρπη και την Αγριά. Κατολισθήσεις έκλεισαν το δρόμο Βόλου-Αγριάς. Ο νομάρχης Μαγνησίας κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τους δήμους Αλμυρού, Κάρλας, Αγριάς, Σούρπης, Μηλέων, Σκιάθου, Σκοπέλου και την κοινότητα Μακρυνίτσας.



Στη Φθιώτιδα, το ύψος του νερού στην περιοχή της Πελασγίας και της Γλύφας ξεπερνάει τα 70 εκατοστά.

Στη Χαλκιδική, κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο Πόρτο Κουφό Σιθωνίας, ενώ, στη χερσόνησο της Κασσάνδρας υπερχείλισαν τα ρέματα Φούρκας, Σίβηρης, Νέας Σκιώνης και Καλλιθέας, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια σπίτια και καταστήματα.

Στη Λάρισα, βράχια έπεσαν στο δρόμο Βελίκας - Παλιουριάς - Κόκκινου Νερού, ενώ πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και οι κάτοικοι έμειναν για αρκετές ώρες χωρίς ρεύμα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων και της έντονης βροχόπτωσης, προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότησης και στην κίνηση στους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Χιονοπτώσεις σε Φλώρινα και Κοζάνη.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο των Τριών Πέντε Πηγαδιών στο όρος Βέρμιο, εξαιτίας της χιονόπτωσης που σημειώθηκε τις τελευταίες ώρες. Κλειστές παραμένουν οι οδικές προσβάσεις από Άρνισσα, Κερασιά και Άγιο Αθανάσιο προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν (Βόρας).

Aντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από τη Βέροια προς το εθνικό χιονοδρομικό κέντρο του Σελίου, ενώ ο δρόμος από τη Νάουσα προς το Σέλι είναι κλειστός.

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων από το 6ο έως το 28ο χλμ. της εθνικής οδού Καστοριάς Φλώρινας μέσω Βίγλας, αλλά και από το 17ο έως το 30ο χλμ. της επαρχιακής οδού Φλώρινας-Καστοριάς μέσω Βιτσίου.

Χωρίς αλυσίδες γίνεται η πρόσβαση των οχημάτων προς το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας, στο νομό Γρεβενών.

Προβλήματα

Το πλοίο "Ταξιάρχης", το οποίο απέπλευσε από το Λαύριο για Αϊ Στράτη-Λήμνο-Καβάλα, παραμένει αγκυροβολημένο σε ασφαλή θαλάσσια περιοχή του Αγίου Ιωάννη Κάστακα της Λήμνου, καθώς δεν κατάφερε να προσεγγίσει ούτε τον Αϊ Στράτη ούτε και τη Λήμνο.

Εν τω μεταξύ, σημειώθηκαν προβλήματα στη σιδηροδρομική γραμμή Αθηνών-Θεσσαλονίκης λόγω κατολισθήσεων. Συνεργεία του ΟΣΕ προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και πέτρες από τις γραμμές με αποτέλεσμα να υπάρχουν καθυστερήσεις στην εκτέλεση των δρομολογίων.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, διεκόπησαν οι πορθμιακές γραμμές από Αλεξανδρούπολη προς Σαμοθράκη, από Βόλο για Σποράδες και από Καβάλα για Πρίνο και Κεραμωτή.
www.newstime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: