17.12.09

"Μιχάλη, από σήμερα θα 'χεις στο γραφείο σου ένα πτυχιούχο"...

Ο Χρυσοχοΐδης τον έβαλε στο ασθενοφόρο...
Ο Διώτης, λίγο πριν πάει στην "ορκομωσία" του γιου του, πήρε τηλέφωνο τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. "Μιχάλη, σήμερα ο Παναγιώτης ορκίζεται. θα 'χεις πια ένα πτυχιούχο". Στην "ορκομωσία" ετοιμαζόταν να πάει και η φίλη του Παναγιώτη. Όλη η οικογένεια περίμενε αυτή την ημέρα.

Ο ίδιος όμως ο Παναγιώτης από χθες είχε πέσει σε βαθιά μελαγχολία. Τι...

...άλλο πια μπορούσε να τους πει! Τα ψέματα είχαν τελειώσει. Και για μια στιγμή πίστεψε πως τέλειωσε και η ζωή. Κι έφυγε προς το παράθυρο. Τη στιγμή που ερχόταν η μάνα του στο υπουργείο. Ο Χρυσοχοΐδης, πιστεύοντας την ακεραιότητα του Διώτη, πήρε στο γραφείο του ένα παιδί (αυτό έγινε περίπου πριν 1 μήνα) που ετοιμαζόταν να ορκιστεί πτυχιούχος της Νομικής. Στο γραφείο μάλιστα όλοι τον έλεγαν χαρισματικό. Τους είχε εντυπωσιάσει.

Ο Χρυσοχοΐδης γνώριζε επίσης από τον Διώτη την σπάνια άσθενεια από την οποία έπασχε ο Παναγιώτης. Εκτιμούσε τον πατέρα κι έκανε αυτή την κίνηση μεγαλοψυχίας προς το παιδί. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ήταν αυτός σήμερα που τον έβαλε στο ασθενοφόρο. Μετά, σε πολύ άσχημη κατάσταση, πήγε στο γραφείο του και κλείστηκε γι' αρκετή ώρα μόνος...

Δεν υπάρχουν σχόλια: