24.12.09

Ποιός πληρώνει το βαρκάρη;...

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Βασίλης Κουφόπουλος στην εκπομπή του ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ στον ΣΚΑΪ 100,3 η ΝΕΤ τιμωρήθηκε με πρόστιμο 20.000 ευρώ για συγκεκαλυμένη διαφήμιση προσφοράς της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ που έδινε cd με τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη.

Συγκεκριμένα η ΝΕΤ παραβίασε τις διατάξεις που αφορούν στο άρθρο : 5 παρ. 1 δ΄ του Π.∆. 100/2000 – συγκεκαλυµµένη διαφήµιση : (α) στο απογευµατινό δελτίο ειδήσεων 15/10/2009 και (β) στο µεσηµεριανό δελτίο ειδήσεων 29/10/2009.

Βάσει αυτής της απόφασης τίθενται κάποια αυτονόητα ερωτήματα:

α) Δεν πρέπει να...

...διερευνηθεί -εισαγγελικά ή ενδουπηρεσιακά- ποιός διευθυντής ή αρχισυντάκτης έλαβε την απόφαση για τη μετάδοση αυτού του θέματος και με ποιό αιτιολογικό; Μήπως πρέπει να έχει κι αυτός κάποια επίπτωση, εφόσον εξ΄αιτίας της απόφασης του επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός κατά 20.000 ευρώ;

β) σε μεταγενέστερο δελτίο της ΝΕΤ μεταδόθηκε εν είδει ρεπορτάζ απευθείας σύνδεση με το ραδιοφωνικό σταθμό Real fm, όπου ο ιδιοκτήτης του Νίκος Χατζηνικολάου έπαιρνε συνέντευξη από τον τραγουδιστή Γιάννη Πάριο, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του δίσκου που θα μοιραζόταν μέσω της εφημερίδας REAL NEWS. Στην συγκεκριμένη περίπτωση ποιός διευθυντής και αρχισυντάκτης έλαβε την απόφαση; (Να θυμίσουμε ότι ο πρώην συνεργάτης του Ν. Χατζηνικολάου στον Alpha, Δημήτρης Μιχαλέλης, που είχε μεταπηδήσει ως γενικός διευθυντής ειδήσεων στη ΝΕΤ και κατόπιν επέστρεψε στην εφημερίδα Real News, δεν ήταν την επίμαχη περίοδο στην κρατική ραδιοτηλεόραση.)

γ) για την έγκληση στο ΕΣΡ και πάλι της ΝΕΤ για την εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου “Στην Υγειά μας” που εμπλέκεται στην ιδια υπόθεση, καθώς την παραμονή της κυκλοφορίας της Real News με το cd του Γ. Πάριου, είχε καλεσμένο τον τραγουδιστή στην εκπομπή, εφόσον επιβληθεί πρόστιμό στην ΕΡΤ, ποιός θα κληθεί να το πληρώσει; Η ΕΡΤ ή η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής (ιδιοκτησίας Σπ. Παπαδόπουλου) που προφανώς προέβη στην συγκεκριμένη προβολή σε συνεργασία με τη δισκογραφική του καλλιτέχνη; Εκτός κι αν ήταν απόφαση της Γεν. Διεύθυνσης Τηλεόρασης της ΕΡΤ για προβολή του συγκεκριμένου επεισοδίου τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Απλά ερωτήματα -που ίσως χαρακτηριστούν λαϊκίστικα από ορισμένους- αλλά τόσο σημαντικά την εποχή που ορισμένοι προσπαθούν να βρουν σκάνδαλα στην ΕΡΤ, σκαλίζοντας παλιές υποθέσεις, μισθούς πραγματικά εργαζομένων ή αστικούς μύθους…
(από το Mediablog)

Δεν υπάρχουν σχόλια: