23.12.09

ΓΓΑ: Θα κοπούν έργα των Μεσογειακών...

Στον εισαγγελέα καταφεύγει για τα στημένα παιχνίδια...
Την «προσαρμογή των προϋπολογισμών των Μεσογειακών Αγώνων στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία» ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού κ. Παναγιώτης Μπιτσαξής, αφήνοντας ανοιχτό τον ενδεχόμενο περικοπής έργων που έχουν συμπεριληφθεί στον φάκελο διεκδίκησης. Παράλληλα ο κ. Μπιτσαξής ανακοίνωσε ότι στα τέλη Ιανουαρίου θα βρίσκεται στην Αθήνα αντιπροσωπεία της ΔΕΜΑ για να αποφασιστούν οι τρόποι αυτής της προσαρμογής.
Σε...
συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο ΓΓΑ Παναγιώτης Μπιτσαξής αναφέρθηκε επίσης στην υπόθεση των ύποπτων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο ΓΓΑ τόνισε ότι η νέα ενημέρωση που είχε η ΕΠΟ από την ΟΥΕΦΑ για τους αγώνες της Β’ Εθνικής (τέσσερις περσινούς και έναν φετινό) θα περάσει ως συμπληρωματική στον φάκελο που ήδη έχει σταλεί στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές για διερεύνηση.
Ο κ. Μπιτσαξής δήλωσε ότι είναι σύμφωνος με την πρόταση της ΕΠΟ για ανεξάρτητη αρχή που θα ασχολείται με την υπόθεση, αλλά πρόσθεσε ότι είναι κάτι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Για τις εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων και των Ολυμπιακών Ακινήτων, ανακοίνωσε πως: «Θα γίνει χαρτογράφηση και καταγραφή των έργων και θα αποφασίζουμε κάθε φορά αν πρέπει να γίνονται νέα έργα ή όχι». Επίσης, γνωστοποίησε πως «κόβεται» το γήπεδο του γκολφ για τους Μεσογειακούς Αγώνες (άλλωστε δεν «πέρασε» το άθλημα στο πρόγραμμα), ενώ άφησε να εννοηθεί πως ίσως κοπούν κι άλλα έργα, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα.

Ψαλίδι στα έργα των Μεσογειακών

Εξάλλου, δήλωσε πως θα γίνουν περικοπές στους προϋπολογισμούς των τριών μεγάλων διοργανώσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα (Μεσογειακοί Αγώνες 2013, Special Olympics 2011, Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών 2013).
Συγκεκριμένα για τους Μεσογειακούς Αγώνες, που αφορούν άμεσα τον Βόλο ως διοργανώτρια πόλη επεσήμανε: «Ειδικά σε ό,τι αφορά τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, έχουμε εργαστεί σε βάθος και με κάθε λεπτομέρεια πάνω στη σχεδίασή τους και έχουμε έρθει σε επικοινωνία και επαφή με τους τοπικούς παράγοντες, το Δήμαρχο του Βόλου, το Νομάρχη Μαγνησίας, Βουλευτές του Νομού, το Δήμαρχο Λάρισας και πάρα πολύ κόσμο, από τους εμπλεκόμενους φορείς. Θα υπάρξουν ειδικές ανακοινώσεις για αυτό το ζήτημα. Μπορώ όμως από σήμερα να σας πω, ότι ο γενικός προσανατολισμός μας είναι στο πλαίσιο, που και προηγουμένως σας ανέπτυξα, για την πολιτική μας στην αθλητική υποδομή. Οι Μεσογειακοί Αγώνες πρέπει, πρώτα και κυρίως, να γίνουν με αξιοποίηση της υπάρχουσας αθλητικής υποδομής.

Αυτή είναι η γενική μας κατεύθυνση, καθώς και η προσαρμογή των προϋπολογισμών των αγώνων στη σημερινή δημοσιονομική συγκυρία. Αυτές είναι ξεκάθαρες τοποθετήσεις, οι οποίες αυτή την ώρα εξειδικεύονται και θα ανακοινωθούν εντός του Ιανουαρίου. Σας ενημερώνω επίσης ότι στις 24 και 25 Ιανουαρίου έρχεται στην Αθήνα η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων, με την οποία θα συζητήσουμε διεξοδικά τις προσαρμογές, που ως τότε θα έχουμε αποφασίσει και ανακοινώσει».

Σε ό,τι αφορά το πρωτάθλημα μπάσκετ, κάλεσε τις δύο πλευρές, ΕΣΑΚΕ και ΠΣΑΚ, να καθίσουν και να τα βρουν. Τέλος, ξεκαθάρισε πως είναι πολύ δύσκολη η περικοπή του 10% που πάει από τα τηλεοπτικά συμβόλαια των ομάδων της Superleague στην αστυνομία.
www.magnesianews.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: