8.12.09

Η νύχτα των κρυστάλλων...

"Κάποιοι ονειρεύονταν να σπάσουν την πόλη και τους προλάβαμε"...
Επεισοδιακή συνέντευξη. Ο Χρυσοχοΐδης υπερασπίστηκε με ιδιαίτερο πείσμα, σχεδόν φανατισμό, το έργο της Αστυνομίας κατά τις 2 τελευταίες ημέρες. Επιτέθηκε με σφοδρότητα ενάντιον του Τσίπρα αλλά και του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, καταγγέλλοντας τους για "συγκυβέρνηση" κατά τον περσινό Δεκέμβρη.

Ο Παυλόπουλος ζήτησε να παρέμβει για ν' αντικρούσει τον Χρυσοχοΐδη, ενώ υπήρξαν στιγμές ιδιαίτερης έντασης και με τον παρουσιαστή του δελτίου. Ο Χατζηνικολάου, πολύ σωστά του επεσήμανε πως δεν είναι δυνατό να...

...υπερασπίζεται τις προσαγωγές που έκανε η Αστυνομία, μιλώντας για ποσοστό 0,4% επί του αριθμού των 200.000 που ήταν οι διαδηλωτές. "Είναι δυνατό να βάζετε ποσόστωση στις προσαγωγές, κύριε υπουργέ;"

Την βαριά ατμόσφαιρα ελάφρυνε ο Τράγκας μιλώντας για... γκραν μαρνιέ. "Μα τώρα, κύριε υπυοργέ μου, πως κάνετε τις προσαγωγές; Τους λέτε, περάστε μέσα στην Ασφάλεια, έχουμε γκραν μαρνιέ να σας κεράσουμε;"

Το σημαντικότερο από τα επιχειρήματα του ο Χρυσοχοίδης το κράτησε για το τέλος. Θύμισε τη "Νύχτα των Κρυστάλλων", στη ναζιστική Γερμανία, όπου χτυπήθηκαν τα "μαρκαρισμένα" μαγαζιά των Εβραίων. Ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι οι καταστροφές απετράπησαν επειδή η Αστυνομία είχε πληροφορίες και έδρασε προληπτικά. "Κάποιοι ονειρεύονταν να σπάσουν την πόλη αλλά τους προλάβαμε" είπε.

Αν δεν ήταν τόσο σκληρός και απόλυτος στον τρόπο παρουσίασης των επιχειρημάτων του, ο Χρυσοχοΐδης θα κέρδιζε ακόμη περισσότερο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: