15.12.09

Μπερδέματα...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
ΟΛΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΑΙ - όχι πάντοτε γλυκά- στις οικογένειες. Ισχύει καθ΄ υπερβολήν στις οικογένειες της πολιτικής.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Κυριάκου Μητσοτάκη εικονογραφεί παραστατικά τις παραπάνω διαπιστώσεις. Ο βουλευτής της Β΄ Αθηνών πετάει σήμερα για Κοπεγχάγη. Θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή που γίνεται εκεί, χωρίς προς το παρόν να φαίνεται να έχει σπουδαία προοπτική. Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος στην προηγούμενη Βουλή, ο Κυριάκος έχει τεκμήριο εμπλοκής με τα θέματα αυτά.

ΩΣΤΟΣΟ, ΤΟ ζήτημα δεν
είναι πού πάει ο Κυριάκος, αλλά τι αφήνει εδώ και τι θα βρει όταν γυρίσει. Η ήττα της Ντόρας την 29η Νοεμβρίου και η στρατηγική άρνησή της να λάβει θέση στο ίδιο τραπέζι με τον Σαμαρά δημιουργεί νέα δεδομένα. Ήδη ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξόρμησε και κάνει δηλώσεις για τη γυμνή αλήθεια της οικονομίας. Ο Επίτιμος της Ν.Δ. είναι πλέον απελευθερωμένος από τους περιοριστικούς όρους που του είχε επιβάλει η Μπακογιάννη όσο ετοιμαζόταν να διεκδικήσει την ηγεσία. Τότε η Ντόρα δεν ήθελε οι δημόσιες τοποθετήσεις του πατέρα της να της δημιουργούν προβλήματα σχέσεων με στελέχη της Ν.Δ. Τώρα όμως είναι σαφές ότι ο πρεσβύτερος Μητσοτάκης μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ τι θα πράξει; Η αλήθεια είναι πως βγήκε νωρίς νωρίς στον αέρα, από την επομένη της εκλογής Σαμαρά από τη βάση. Τότε φάνηκε να θέλει να οριοθετήσει το 40% που δεν ψήφισε Αντώνη και να επισημάνει ότι το μπλοκ αυτό υπάρχει και πρέπει να γίνουν σεβαστές οι ιδέες του. Ωστόσο, η ουσία πίσω από τις προθέσεις είναι διαφορετική. Στην κορυφή, τα στελέχη που πήγαν με την Ντόρα αρχίζουν σιγά σιγά να ακολουθούν αυτόνομες πορείες σε λογική ότι υπάρχει ένα «πριν» και ένα «μετά» την 29η Νοεμβρίου. Κρίνοντας από τη συμπεριφορά τους, είναι σαφές ότι θεωρούν πως είμαστε σαφώς στο «μετά». Κωστής Χατζηδάκης και Νίκος Δένδιας αποδέχθηκαν ήδη νευραλγικές θέσεις στο νέο σχήμα της Ρηγίλλης που μοντάρει ο Σαμαράς.

ΤΙ ΘΑ γίνει αν ο Αντώνης κάνει πρόταση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη- που το λογικό είναι να τού κάνει; Η αλήθεια είναι πως ο Κυριάκος θα μπορούσε να κάνει ό,τι έκανε και η Ντόρα με τον Κώστα Καραμανλή. Να ενσωματωθεί στο σύστημα, με τη λογική πως έτσι θα ανταποκριθεί στην επιθυμία της βάσης για σύνθεση.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: