24.12.09

ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ...ΔΑΣΟΣ...

Τα Τέμπη δεν έκοψαν μόνο την Ελλάδα στα δυο, έκοψαν κυριολεκτικά στη μέση και το νομό Λάρισας. Ήδη δυο μεγάλοι Δήμοι προς την πλευρά των παραλίων (οι Δήμοι Κάτω Ολύμπου και Ευρυμενών) που περιλαμβάνουν αρκετά χωριά, δεν μπορούν πλέον να επικοινωνήσουν με το γειτονικό Δήμο Γόννων και με τη Λάρισα με αποτέλεσμα πολλά σοβαρά προβλήματα για τους κατοίκους.
Μετά από αυτό η Νομαρχία Λάρισας παρενέβη και ήδη ξεκίνησε η βελτίωση του δασικού δρόμου ο οποίος διέρχεται…μέσα από τα Τέμπη, από την πλευρά του Ολύμπου.
Συγκεκριμένα, ο δρόμος αυτός συνδέει τους Γόννους και την Ιτέα με τον επαρχιακό δρόμο της Ραψάνης και θα εξυπηρετεί την επικοινωνία των κατοίκων της περιοχής μεταξύ τους, αλλά και με τη Λάρισα, χωρίς να ...

χρειάζεται να κάνουν δρομολόγιο μέσω της ορεινής Καλλιπεύκης.
Ήδη, μετά από πιεστικό αίτημα της Νομαρχίας, συνεργεία της Εταιρείας που κατασκευάζει τη σήραγγα των Τεμπών είναι στην περιοχή και ξεκίνησαν εργασίες βελτίωσης. Θα γίνει καθαρισμός, διανοίξεις όπου χρειάζεται και θα στρωθεί με επίστρωση 3Α, ώστε να γίνει βατός για τα τροχοφόρα της περιοχής και μόνο.
Την περιοχή επισκέφθηκαν ο αντινομάρχης κ. Χρήστος Καλομπάτσιος με τον αν. διευθυντή τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη, μηχανικούς και στελέχη της Εταιρείας, και εξέτασαν τα σημεία που πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις. Κρίθηκε ότι με τη βελτίωση του ο δρόμος μπορεί να βελτιωθεί, όμως επισημαίνεται ότι οι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, ειδικά κατά τις βραδινές ώρες που δεν υπάρχει φωτισμός και σήμανση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: