16.10.09

"ΣΑΦΑΡΙ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΛΚΟΟΛ...στη Βρετανία...


Οι βρετανικές αρχές έλαβαν μέτρα εναντίον χιλιάδων παιδιών και κατάσχεσαν περισσότερα από 5.000 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών σε επιχείρηση κατά της κατανάλωσης αλκοόλ από εφήβους, που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Η αστυνομία ασχολήθηκε με 3.721 νέους που έπιναν ή προσπαθούσαν να καταναλώσουν αλκοόλ δημόσια σε 69 περιοχές. Περίπου 2.000 έφηβοι παραπέμφθηκαν για θεραπεία στη διάρκεια της επιχείρησης αυτής που στοίχισε 1,4 εκατομμύρια στερλίνες.
Η υπουργός αρμόδια για θέματα ανηλίκων Ντόν Πριμαρόλο δήλωσε πως η επιχείρηση που ήταν επιτυχημένη πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο.
"Αν και...

η πλειονότητα των νέων σέβεται τους νόμους και δεν προκαλεί προβλήματα στην κοινωνία, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, η κατανάλωση αλκοόλ από ορισμένους νέους τους κάνει να χάνουν τον έλεγχο", τόνισε η ίδια.
"Η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και για το λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό οι τοπικές αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίζουν με αυστηρότητα τους εφήβους που πίνουν και να κατάσχουν τα ποτά", επισήμανε η υπουργός.
Σύμφωνα με τα στοχεία που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση:

* 5.171 λίτρα αλκοόλ κατασχέθηκαν από εφήβους.

* 1.829 γονείς ενημερώθηκαν πως τα παιδιά τους παρουσίαζαν αντικοινωνική συμπεριφορά εξαιτίας του αλκοόλ.

* Περίπου 2.000 παιδιά παραπέμφθηκαν σε υπηρεσίες ψυχολογικής στήριξης και 324 εστάλησαν σε προγράμματα αποτοξίνωσης.

*349 καταστήματα με άδεια πώλησης αλκοολούχων ποτών αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να ελέγξουν την ηλικία των πελατών τους.

"Τα 5.000 λίτρα οινοπνευματωδών ποτών που κατασχέθηκαν από εφήβους στους δρόμους στη διάρκεια της επιτυχημένης εκστρατείας αντιπροσωπεύουν πολλά εγκληματικά επεισόδια και 'κρούσματα' αντικοινωνικής συμπεριφοράς που αποφεύχθηκαν", υπογράμμισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Αλαν Κάμπελ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: