17.9.09

Τον Ιανουάριο η δίκη NOVA - ΕΡΤ...

Στις 29/1/2010 θα πραγματοποιηθεί η κύρια δίκη ανάμεσα στην Forthnet και στην ΕΡΤ για τα στιγμιότυπα, την στιγμή που δεν υπάρχει προσωρινή διαταγή κατά της κρατικής τηλεόρασης να μην μεταδίδει στιγμιότυπα.
Εκδικάστηκαν σήμερα (17/9) στην Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα της Forthnet (NOVA) κατά της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά στιγμιότυπα του πρωταθλήματος. Η απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι θα υπάρξει κύρια δίκη στις 29 Ιανουαρίου 2010, επειδή υπάρχει νομικό υπόβαθρο στην όλη υπόθεση. Ο λόγος που...
πάει τόσο πίσω η εκδίκαση της υπόθεσης είναι ότι είναι περίοδος εκλογών.
Από κει και πέρα η Forthnet ζήτησε προσωρινή διαταγή να μην μεταδίδει η ΕΡΤ στιγμιότυπα από την στιγμή που δεν έχει υπογράψει σύμβαση, όμως το δικαστήριο το απέρριψε καθώς υπάρχει δεδικασμένο από τον Άρειο Πάγο να μην βγαίνει προσωρινή απόφαση κατά τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι την εκδίκαση της κύριας δίκης η ΕΡΤ θα μπορεί να προβάλει στιγμιότυπα την ώρα που θέλει.

Κατά την εκδίκαση της απόφασης το παρών έδωσαν τα νομικά επιτελεία της Forthnet, αλλά και της Σούπερ Λίγκα (δεν παρέστη ο ΣΚΑΪ), με τους δικηγόρους της διοργανώτριας αρχής να εμφανίζονται καυστικοί κατά της ΕΡΤ.

Σάρωσε ο Ολυμπιακός, πρωτιά η ΝΕΤ

Η αμφίρροπη εξέλιξη που είχε ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ είχε σαν αποτέλεσμα η τηλεθέαση στην ΝΕΤ να χτυπήσει «κόκκινο». Συγκεκριμένα το ματς από το «Γ. Καραϊσκάκης» έφθασε στην μέγιστη τιμή μέχρι 45,6% στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλη την διάρκεια του αγώνα τα νούμερα ξεπερνούσαν το 40%. Έτσι χάρη στο ματς των «ερυθρολεύκων» η ΝΕΤ στο συνολικό μερίδιο των καναλιών έκλεισε πρώτη με 17,1%, αφήνοντας στην δεύτερη θέση το MEGA με 15,2%.
Cosmo.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: