15.9.09

Το ρεκόρ του Αλέ έσπασε κατά μια μέρα!...

Ατομικό ρεκόρ κατά μία μέρα στη γρηγορότερη απόλυση προπονητή στη σεζόν έκανε ο Σωκράτης Κόκκαλης, στη θητεία του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς είχε απολύσει τον Αλέφαντο 16 Σεπτεμβρίου!
Αλλά ρεκόρ, που όμοιό του δεν πρέπει να υπάρχει, έκανε και ο Τιμούρι Κετσμπάια, καθώς απολύθηκε έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία, χωρίς να έχει δεχτεί γκολ! Για πρώτη φορά προπονητής του Ολυμπιακού φεύγει αήττητος.
Πάντως ο Μπάγεβιτς τον Νοέμβριο του 1999 είχε απολυθεί με έξι στα έξι στο πρωτάθλημα και πέντε στα πέντε στο Κύπελλο, όμως είχε ...

ολοκληρώσει με αποκλεισμό τον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Για δεύτερη φορά ο Σωκράτης Κόκκαλης απολύει προπονητή μέσα στον Σεπτέμβριο, ωστόσο είναι η πρώτη που το κάνει με κάποιον που προσέλαβε το ίδιο καλοκαίρι!
Σεπτέμβριο, και μάλιστα 16 Σεπτεμβρίου, έχει απολυθεί και ο Νίκος Αλέφαντος το 1994. Συμπτωματικά ο τελευταίος του αγώνας ήταν 13 Σεπτεμβρίου, η ήττα από τη Μαρσέιγ στο Καραϊσκάκη. Η αποπομπή του έγινε τρεις μέρες αργότερα, όσες ακριβώς χρειάστηκαν για να φύγει και ο Κετσμπάια, που ηττήθηκε 12 Σεπτεμβρίου! Αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Γιούτσο.
Βέβαια ο Αλέφαντος είχε αναλάβει τον Ιανουάριο του ίδιου έτους, κλείνοντας την προηγούμενη σεζόν, και όχι το καλοκαίρι.

Πριν από 20 χρόνια ο Ολυμπιακός ξεκινά τη σεζόν με τον Μίλτο Παπαποστόλου. Κάνει νίκη και ισοπαλία στο πρωτάθλημα, ενώ προκρίνεται στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ με νίκη και ήττα, παίζοντας με την Ραντ. Στο Κύπελλο έχειο δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, με τελευταία στο Καραϊσκάκη με τη Σπάρτη 2-2!
Ωστόσο στις 29 Σεπτεμβρίου, την επόμενη της πρόκρισης, παραιτείται μετά από την ανταρσία του Λάγιος Ντέταρι, που κριτικάρει έντονα τον προπονητή για αμυντικό ποδόσφαιρο.

Βέβαια το... ταχύτερο καθάρισμα στην ιστορία είναι αυτό του Τάις Λίμπρεχτς, που απολύθηκε το καλοκαίρι του 1995, στις 8 Ιουλίου (!), πριν ξεκινήσει η προετοιμασία, αλλά και αυτός είχε δουλέψει από την προηγούμενη σεζόν.
από www.novasports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: