18.9.09

Αποδράσεις...


Του Δημήτρη Μητρόπουλου
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ έχει νίκες. Έχει και ήττες. Το ξέρουν όλοι εκείνοι στη Ν.Δ. που τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου θα βγουν από τις υπουργικές λιμουζίνες και θα επιστρέψουν στα τραπεζάκια της πλατείας Κολωνακίου. Αυτά έχει η αντιπολίτευση. Όχι όμως για όλους.
ΠΑΛΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ στη Ν.Δ. για «τα δικά μας παιδιά». Δηλαδή όλους εκείνους που έβρισκαν θέση στον κρατικό μηχανισμό. Το 2004 όμως η ορολογία άλλαξε. Μαζί με τον Κώστα Καραμανλή ήρθαν στην εξουσία τα «γκόλντεν μπόις». Τα χρυσά αγόρια της ...

νέας διακυβέρνησης έγιναν εν μια νυκτί κολλητοί του Θόδωρου Ρουσόπουλου και είχαν ανοιχτή γραμμή με το γραφείο του Γιάννη Αγγέλου. Είχαν επίσης στασίδι στον «πρωινό καφέ» και σε διάφορα επιτελικά σχήματα της Ρηγίλλης ή του Μαξίμου. Όχι όμως με το αζημίωτο. Διότι κατέλαβαν επίσης και χρυσοφόρες καρέκλες σε οργανισμούς που θεωρούνται φιλέτα του δημόσιου τομέα. Σε πολλές περιπτώσεις έδωσαν οι ίδιοι στους εαυτούς τους μισθούς πολύ μεγαλύτερους αυτών που προέβλεπε το οργανόγραμμα.

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ Χατζηεμμανουήλ είναι μια τέτοια περίπτωση. Όσοι τον ήξεραν στην ΟΝΝΕΔ της δεκαετίας του ΄80 και μετά τον έχασαν διότι έφυγε στο εξωτερικό, τον ξαναβρήκαν έκπληκτοι πλάι στον Καραμανλή εκεί περί το 2003. Τα τελευταία έξι χρόνια είναι στα μέσα- έξω Ρηγίλλης και Μαξίμου, ενώ ηγήθηκε των Ολυμπιακών Ακινήτων και του ΟΠΑΠ. Συμπαθής εντός Ν.Δ. δεν υπήρξε ποτέ, αρχής γενομένης από τα φοιτητικά του χρόνια. Η αλήθεια είναι πως τα «γκόλντεν μπόις» αντιμετώπισαν με περιφρόνηση τους κομματικούς, ενώ συμπεριφέρονταν λες και οι υπουργοί δεν υπήρχαν.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ όσο η Ν.Δ. είχε εξουσία. Τώρα τα «γκόλντεν μπόις» πηδούν απ΄ το τρένο. Ο Χατζηεμμανουήλ, ας πούμε, εξασφάλισε από το Μαξίμου μετάθεση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να εκπροσωπήσει τη χώρα. Θα είναι λοιπόν σε «γκόλντεν» θέση, ενώ η Ν.Δ. θα μαζεύει τα κομμάτια της εν Ελλάδι.

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ κυβερνητικοί και γαλάζια στελέχη δεν το πίστευαν. Μετά άναψαν τα τηλέφωνα κι η αντιπάθεια έγινε οργή. Για τον Χατζηεμμανουήλ- αλλά και για τον Καραμανλή που του ΄κανε το χατίρι και τον στέλνει στη χλίδα του ΔΝΤ, ενώ πετάει τόσους άλλους στα βράχια. Εξ ου και στη Ν.Δ. εύχονται ένα πράγμα: να τον ανακαλέσει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Είναι ικανοί να μαζέψουν και υπογραφές.
ΑΓΙΟΓΡΑΦΙΕΣ από τα ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: