19.9.09

Νέα πρόταση των κομμάτων προς τους δημοσιογράφους για το ντιμπέιτ των «6» ...

Νέα πρόταση καταθέτουν οι εκπρόσωποι των κομμάτων στους δημοσιογράφους που έχουν κληθεί για την τηλεμαχία των έξι πολιτικών αρχηγών.

Τα κόμματα συμφωνούν να αυξηθεί ο χρόνος της ερώτησης και να επιτρέπονται δύο διευκρινιστικές ερωτήσεις ανά κύκλο. Οι δημοσιογράφοι αναμένουν και γραπτώς τις προτάσεις, ώστε να λάβουν τις τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά δημοσιογράφοι που έχουν κληθεί να λάβουν μέρος, διατύπωσαν την Παρασκευή σοβαρές ενστάσεις για τον...

τρόπο διεξαγωγής της τηλεμαχίας, εκτιμώντας ότι ο ρόλος τους είναι περιττός.

Η ανακοίνωση των δημοσιογράφων:

«Η διαδικασία, έτσι όπως έχει οριστεί, καθιστά περιττή την παρουσία των δημοσιογράφων. Οι όροι διεξαγωγής είναι χειρότεροι από εκείνους που ίσχυσαν στην τηλεμαχία του περασμένου Μαΐου και είχαμε καταγγείλει όλοι.

» Αλλωστε, και τα κόμματα έχουν καταγγείλει τη διαδικασία με βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Ο δημοσιογράφος πρέπει να μπορεί να ρωτάει ελεύθερα, να έχει επαρκή χρόνο για να διατυπώσει τις ερωτήσεις και να έχει τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις από τον πολιτικό αρχηγό.

» Ζητάμε, λοιπόν, διάλογο, ακόμη και εντός της ημέρας, ώστε να προσδιοριστεί εγκαίρως το πλαίσιο διεξαγωγής του ντιμπέιτ και να είναι χρήσιμη η παρουσία μας.»

Στο ντιμπέιτ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν οι δημοσιογράφοι: Μαρία Χούκλη (ΕΡΤ), Παύλος Τσίμας (Mega), Νίκος Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ (Alpha), Αιμίλιος Λιάτσος (Star), Ανδρέας Κωνσταντάτος (Alter) και Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ).

ΚΚΕ: Συμμετέχει μεν, αλλά...

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ αναφέρει: «Παρά το γεγονός ότι και αυτή η τηλεμαχία θα είναι μία από τα ίδια, το ΚΚΕ αποφάσισε να πάρει μέρος, μόνο και μόνο για να μη γίνει η απουσία του αφορμή αποπροσανατολιστικών συζητήσεων, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα από τις τηλεμαχίες.

» Πιστεύουμε ότι η συζήτηση γύρω από το θέμα έχει εξαντληθεί. Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι στις τηλεμαχίες ο ρόλος των δημοσιογράφων είναι σημαντικός, αλλά πρωταγωνιστές είναι οι αρχηγοί των κομμάτων».

ΣΥΡΙΖΑ: Επιθυμεί βελτίωση

Σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζεται: «Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε πρόταση υπάρχει που θα βελτιώνει τους όρους διεξαγωγής της συζήτησης, αυτό άλλωστε επιθυμούμε και εμείς. Είμαστε, όμως, κατηγορηματικά αντίθετοι στη ματαίωσή του, την οποία θεωρούμε δώρο στον δικομματισμό και πλήγμα στον πλουραλισμό και τον ισότιμο δημοκρατικό διάλογο».

Καρατζαφέρης: Σκέφτεται να απέχει


Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης ανέφερε: «Δεν έχω πρόθεση να συμμετέχω σε αυτό το σόου, αν και εφόσον δεν αλλάξουν οι όροι και οι κανόνες που θέλουν να επιβάλλουν οι δύο μεγάλοι. Επιμένω, στην ελευθερία του λόγου και στην ελευθερία του δημοσιογράφου. Αυτό το ρόλο του κομπάρσου, που θέλουν να μας επιβάλλουν οι δυο «πρωταγωνιστές», εγώ δεν τον δέχομαι. Φαίνεται πως το σύστημα επιμένει στον αποκλεισμό της δημοσιογραφίας, από το πολιτικό γίγνεσθαι».
ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: