Άρθρο της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ
ΜΟΛΙΣ ΤΩΡΑ, ενώ διανύει τον έκτο χρόνο στην εξουσία, ανακάλυψε η κυβέρνηση της «επανίδρυσης του κράτους», ότι πρέπει «να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών», το οποίο θα έχει στόχο την ανάπτυξη «για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας».
Η ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ έγινε κατά τη...
συνεργασία που είχε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιάννη Παπαθανασίου, ο οποίος και έσπευσε να εξαγγείλει τα χαρμόσυνα, υπογραμμίζοντας με έμφαση: «Πρέπει να κάνουμε τώρα αυτά τα οποία δεν έγιναν τις προηγούμενες δεκαετίες». Ολες, λοιπόν, οι κυβερνήσεις των προηγούμενων δεκαετιών ήταν άχρηστες, ανίκανες και άτολμες να κάνουν διαρθρωτικές αλλαγές.
ΤΑ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ, ωστόσο, ακούστηκαν ως κακόγουστο αστείο από τους ανέργους, αλλά και τους εργαζομένους, στους οποίους υπόσχεται απλόχερα η κυβέρνηση, στην ώρα μάλιστα της οικονομικής κρίσης, περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Αμοιρη γενιά των 700 ευρώ και της ανεργίας, τι μπορεί να περιμένεις, όταν βλέπεις να συρρικνώνονται και να ξεζουμίζονται από τις φοροεπιδρομές μισθοί και μεροκάματα;
ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ, λοιπόν, αυτές οι μαγικές διαρθρωτικές αλλαγές, που είχε κρυμμένες η κυβέρνηση και τις εμφανίζει τώρα ως άσσο από το μανίκι; Θα είναι αλλαγές δυσάρεστες, γι' αυτό και δεν πρόκειται να ανακοινωθούν πριν από τη φιέστα των εγκαινίων της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου θα πρωταγωνιστήσει ο πρωθυπουργός.
ΠΕΤΑΞΕ το πυροτέχνημα των «περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας» ο υπουργός Οικονομίας για να καλυφθούν οι τραγικές αποτυχίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, οι οποίες δημιούργησαν προβλήματα στην οικονομία πολύ πριν εκδηλωθεί η παγκόσμια κρίση.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ δεν κουκουλώνεται με αόριστες εξαγγελίες και με αφορισμό του παρελθόντος, δηλαδή της γνωστής καραμέλας, ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις και «εμείς ήρθαμε να τα συμμαζέψουμε και να τα αλλάξουμε».
ΣΤΑ ΠΕΝΤΕ και χρόνια έδειξε αυτή η κυβέρνηση ότι δεν είχε πρόγραμμα και έρχεται τώρα να το ομολογήσει με δήλωση του υπουργού Οικονομίας. Εδωσε προεκλογικά, το 2004, υποσχέσεις χωρίς κανένα αντίκρυσμα. Στη διαδρομή του χρόνου αθετήθηκαν ακόμη και οι δεσμεύσεις του ίδιου του πρωθυπουργού, με αποτέλεσμα τη διόγκωση της λαϊκής δυσφορίας και δυσαρέσκειας. Η λαϊκή ρήση, ότι «από το τάξιμο δεν έπαθε κανείς τίποτε», ανατράπηκε, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις. Τι μένει, λοιπόν, για να εξαγγείλει και να δεσμευθεί ο κ. Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου