14.4.09

Tον "αδειάζει" και η κόρη του ...

Πολλαπλά έκθετος βρίσκεται από χθες ο Αρ. Παυλίδης, καθώς η κόρη του Αγγελική κατέθεσε στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ότι ο πατέρας της γνώριζε πως το πραγματικό τίμημα της αγοράς του διαμερίσματος από την ίδια ήταν 235.000 ευρώ και όχι 155.426 ευρώ όπως είχε καταθέσει ο πρώην υπουργός στον ανακριτή, κάτι που επιβεβαιώνεται και από το έγγραφο της συμπληρωματικής κατάθεσης που είχε δώσει στον ανακριτή στις 9 Μαρτίου 2009, το οποίο παρουσιάζει σήμερα το «Εθνος».Η εξέλιξη αυτή...
δημιουργεί ηθικό και πολιτικό θέμα για τον Αρ. Παυλίδη, καθώς η κόρη του (μετά τον πρώην στενό συνεργάτη του, Α. Βαρδουλάκη και τον πληρεξούσιο του πωλητή Ν. Φάσο) με την κατάθεσή της στην Προανακριτική Επιτροπή ουσιαστικά... διέψευσε τον πατέρα της, επιβεβαιώνοντας πως το συνολικό τίμημα για την αγορά του διαμερίσματος ήταν 235.000 ευρώ και όχι 155.000 ευρώ, όπως αναγράφεται στο συμβόλαιο της αγοραπωλησίας, στο οποίο παραπέμπει με την κατάθεσή του στον ανακριτή ο πρώην υπουργός Αιγαίου.
Tον αδειάζει και η κόρη του

Ο διάλογος από τη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής είναι αποκαλυπτικός: «Ηξερε ο υπουργός το πραγματικό τίμημα του ακινήτου;» ρωτήθηκε από μέλος της Επιτροπής. «Ναι, το ήξερε» απάντησε εκείνη. «Ποιο ήταν το τίμημα;» ήταν το επόμενο ερώτημα. «235.000 ευρώ» ήταν η απάντησή της.

Η κατάθεση της Αγγελικής Παυλίδη επιβεβαιώνει την αναφορά του ανακριτή για το εικονικό τίμημα του διαμερίσματος, καθώς κατά τις εκτιμήσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ - μελών της Επιτροπής προκύπτει ότι έχει συντελεστεί το αδίκημα της φοροδιαφυγής (που είναι κακουργηματική πράξη), αλλά κι εκείνο της ψευδορκίας από τον πρώην υπουργό.

Ωστόσο, το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών της οικογένειας Παυλίδη θα αποδείξει -κατά τις ίδιες πηγές- τη νομιμότητα ή όχι της προέλευσης του ποσού των 210.000 ευρώ που έδωσε ο αδελφός του πρώην υπουργού ως «ενίσχυση-δάνειο» στην ανιψιά του για την αγορά του διαμερίσματος από εκείνη στο Π. Ψυχικό.

Το χρονολόγιο
Το χρονολόγιο της αγοράς του διαμερίσματος έχει ως εξής: Το συμβόλαιο για την αγοραπωλησία του διαμερίσματος υπογράφεται στις 19.7.2005. Σε αυτό αναγράφεται ότι η αξία του ακινήτου είναι 155.426 ευρώ και ότι η Αγγελική Παυλίδη οφείλει ακόμη 130.000 ευρώ που θα εξοφλήσει εντός 3 μηνών με δάνειο. Τρεις μέρες όμως αργότερα, στις 22.7.05, υπογράφεται η εξοφλητική πράξη, στο σπίτι του πληρεξούσιου του πωλητή Ν. Φάσου.

Ωστόσο, περίπου έναν χρόνο μετά, στις 14.7.2006, παίρνει δάνειο από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ύψους 130.000 ευρώ, και μερικούς μήνες αργότερα, στις 24.11.2006, αφού ο θείος της δεν δέχεται να του επιστραφεί μέρος της ενισχύσεως που έχει δώσει (συνολικού ύψους 225.000 ευρώ), εκείνη εξοφλεί το δάνειό της, καταβάλλοντας 126.750 ευρώ.

Η χρονική αυτή περίοδος που εξοφλείται το δάνειο συμπίπτει με τη χρονική στιγμή που ο εφοπλιστής Φ. Μανούσης υποστηρίζει ότι έδωσε στον Π. Ζαχαρίου τη «μίζα» των 100.000 ευρώ, στις 3.11.2006.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πληρεξούσιο του πωλητή, το συμβόλαιο της αγοραπωλησίας και η εξοφλητική πράξη έχουν συνταχθεί από τρεις διαφορετικούς συμβολαιογράφους (σε Αθήνα, Πειραιά και Καλλιθέα αντίστοιχα), μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Παρά ταύτα, το συμβόλαιο και η εξοφλητική πράξη έχουν γραφτεί στον ίδιο υπολογιστή και με την ίδια γραμματοσειρά, ενώ η τελευταία φέρει χειρόγραφο αριθμό πρωτοκόλλου και ημερομηνία.

Μέλη της Επιτροπής αμφισβητούν ακόμη και τη γνησιότητα του πληρεξούσιου, καθώς τόσο ο κ. Φάσος όσο και η Αγγελική Παυλίδη κατέθεσαν πως ο πωλητής έχει υποστεί βαρύ εγκεφαλικό και κατά τα λεγόμενα της κόρης του πρώην υπουργού «είναι σαν παιδάκι».

Το ΠΑΣΟΚ ζήτησε να κατατεθούν τα αντίγραφα των πρωτότυπων συμβολαίων, καθώς ο κ. Φάσος στην κατάθεση του υποστήριξε ότι υπέγραψε μία φορά για το ακίνητο.

Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει ως σημαντικό στοιχείο και το γεγονός ότι το φαξ με το οποίο ο αδελφός του Αρ. Παυλίδη δίνει εντολή στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας της Βουλής για την ανάληψη των 210.000 ευρώ από τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού Α. Βαρδουλάκη εστάλη από την Κω και όχι από το Κονγκό που διαμένει ο Αναστάσιος Παυλίδης, ο οποίος καταθέτει σήμερα το πρωί στην Προανακριτική Επιτροπή και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις σε όλα τα «σκοτεινά» σημεία της κίνησης του τραπεζικού του λογαριασμού, που είναι και ο τροφοδότης για την αγορά του διαμερίσματος.
Εθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: