8.4.09

ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ blogs!!!


Οπου οι συντηρητικές κυβερνήσεις εφάρμοσαν σκληρά μέτρα στο όνομα της πάταξης της εγκληματικότητας και της βίας, απέτυχαν. Και ο λόγος δεν είναι άλλος από το ό,τι δεν θέλησαν να καταλάβουν τις αιτίες που γέννησαν αυτά τα ακραία και καταδικαστέα φαινόμενα. Εβγαζαν τις πολιτικές τους απέξω, φορώντας οι ίδιοι... κουκούλα ή γίνονταν στρουθοκάμηλοι.
Η κυβέρνηση περιγράφει μία κατάσταση ανασφάλειας σαν να έρχεται από άλλον πλανήτη ή να παρέλαβε μόλις χθες την εξουσία... Επιρρίπτει ευθύνες σε όλους τους άλλους σαν να...

ξεκινά σήμερα το έργο της. Αυτή η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκεται στο τιμόνι εδώ και τουλάχιστον πέντε χρόνια. Δεν είναι τρομερό να ξεχνά το παρελθόν της;

Τα αποτελέσματα των δράσεών της φάνηκαν όπως τα περιέγραψε ο πρωθυπουργός στη Βουλή: «Αντιμετωπίζουμε στο τελευταίο διάστημα και μια αυξημένη, αλλά και πιο ακραία έκφραση εξτρεμιστικών δράσεων: Κατάφορη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου με βανδαλισμούς και αδιανόητες καταστροφές. Επιδρομές από ομάδες κουκουλοφόρων. Νέες μορφές τρομοκρατικής δράσης...Αντιμετωπίσαμε εμπρησμούς, βανδαλισμούς, κλοπές. Έδρασαν, τις ημέρες εκείνες, πολυσύνθετες ομάδες: Άτομα του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου. Εγκληματικά στοιχεία -ημεδαποί και αλλοδαποί. Νέα παιδιά που παρασύρθηκαν... Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων. Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία».

Κατά τον ίδιο η αύξηση της εγκληματικότητας-βίας οφείλεται στις εξής αιτίες: «Η υψηλή συγκέντρωση πληθυσμού στα δύο μεγάλα αστικά κέντρα, όπου καταγράφεται το 80% της εγκληματικότητας, η ραγδαία μεταβολή της κοινωνικής σύνθεσης, λόγω της εισροής μεγάλου αριθμού μεταναστών, πολλοί από τους οποίους δεν εντάσσονται ομαλά στην κοινωνία. Η γεωγραφική θέση της χώρας, η οποία την καθιστά ενδιάμεσο προορισμό μη νόμιμων μεταναστών, αλλά βεβαίως και παράνομων προϊόντων. Το διεθνές περιβάλλον που ευνοεί τη δημιουργία εγκληματικών ομάδων, με δομή και δίκτυα συνεργασίας σε περισσότερες από μια χώρες».
Η πολιτική της ΝΔ μέσα σε αυτές τις αιτίες δεν υπάρχει. Οι ευθύνες τους είναι ανύπαρκτες... Φταίνε οι μετανάστες και η αστικοποίηση αλλά και η ίδια η γεωγραφική θέση της χώρας! Επιπλέον, οι κουκουλοφόροι, όπως είπε ο κ. Καραμανλής, συντονίζονται μέσα από blogs και SMS. Λοιπόν, δεν μένει κάτι άλλο, κατά την αντίληψή του από το να ποινικοποιήσει τα ιστολόγια, προκειμένου να πιάσουν τους κουκουλοφόρους!!! Σε αυτό το σημείο, είναι φανερό ότι α) η κυβέρνηση ενοχλείται από την αντιπολιτευτικά blogs και β) ψάχνει τρόπους και φόρμουλες ή αν θέλετε αφορμές για να συλλάβουν όλους τους μπλόγκερ στο όνομα της ασφάλειας! Φόρεσε... «κουκούλα» και στα blogs!!!

Δείτε το σχετικό βίντεο με τον πρωθυπουργό να το λέει. Το βρήκαμε στο http://krogias.blogspot.com/.
Από το http://goreport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: