11.4.09

Αιφνίδια κατάθεση Αγγέλου για την υπόθεση Παυλίδη...

Αν. Βαρδουλάκης, γ.γ. του υπ. Αιγαίου έκανε λόγο για ύπαρξη εμβάσματος μέσω του οποίου δόθηκαν τα χρήματα στην κόρη του κ. Παυλίδη από το θείο της.
Eνώ φουντώνει ο «καύσωνας» της σκανδαλολογίας, φουντώνουν παράλληλα και τα σενάρια των εκλογών. Το κλίμα των ημερών επέτεινε η χθεσινοβραδινή αιφνίδια κατάθεση, διάρκειας μισής ώρας, του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού Γ. Αγγέλου για την υπόθεση Παυλίδη. Κινήθηκε στη γραμμή της κατάθεσής του στον ανακριτή και επιβεβαίωσε ότι ο κ. Μανούσης είχε στείλει τρεις επιστολές στο Μαξίμου, όπως επίσης και ότι ενημερώθηκε από τους κ.κ. Ζαχαράκη και Καραμάριο και από τον κ. Παυλίδη αργότερα ότι ο ίδιος έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Στο μεταξύ, ένα...
κρίσιμο κενό φέρεται να άφησε στη χθεσινή κατάθεσή του στη Βουλή ο κ. Αν. Βαρδουλάκης, γ.γ. του υπ. Αιγαίου κατά την κρίσιμη περίοδο. Φέρεται να έκανε λόγο για ύπαρξη εμβάσματος μέσω του οποίου δόθηκαν τα χρήματα στην κόρη του κ. Παυλίδη από το θείο της. Επίσης στην κατάθεσή του φέρεται να παραδέχτηκε πως για την αγορά του διαμερίσματος δόθηκαν επιπλέον χρήματα που δεν προβλέπονταν στην αξία του συμβολαίου. Ομως, σύμφωνα με την ΕΤΕ, έγινε μια απλή ανάληψη, χωρίς να αναφέρεται ο όρος «έμβασμα», με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται. Πληροφορίες, τέλος, αναφέρουν ότι αποφασίστηκε να ζητηθεί άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του αδελφού και της κόρης του κ. Παυλίδη και του ζεύγους που μεταβίβασε το διαμέρισμα. Στο μεταξύ, έπειτα από απόφαση της επιτροπής, δεν θα κληθούν να καταθέσουν οι κ.κ. Καρράς, Κεφαλογιάννης και Βουλγαράκης. Επίσης, από το γραφείο του κ. Σιούφα διαψεύδεται ότι ο φάκελος που αφορά στη δεύτερη υπόθεση Παυλίδη έχει φτάσει στη Βουλή και τονίζεται πως όταν γίνει αυτό θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση. Ετσι, οι διαδικασίες και οι όποιες εξελίξεις παραπέμπονται για μετά το Πάσχα, οπότε και αναμένεται να συσταθεί η δεύτερη επιτροπή. Σε ό,τι αφορά στο σκάνδαλο Siemens, μεθαύριο πάει στον ανακριτή ο Μ. Χριστοφοράκος και θα ακολουθήσουν 40 ύποπτοι. Ο κ. Αντώναρος δήλωσε χθες ότι «όσο η Δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση, σύσταση Εξεταστικής θα σήμαινε συγκάλυψη». ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ τάχθηκαν υπέρ της πρότασης του ΠΑΣΟΚ.
E-T.

Δεν υπάρχουν σχόλια: