13.4.09

Γολγοθάς γκάλοπ και σκανδάλων...

Διχασμό προκαλεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, αλλά -για πρώτη φορά- και στο εσωτερικό του υπουργικού συμβουλίου, η προσέγγιση περί «χαλαρής ψήφου» στις ευρωεκλογές, που γίνεται από τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και της Ρηγίλλης.
Την ώρα που ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες των ιδιαίτερα αρνητικών δημοσκοπήσεων και των απρόβλεπτων εξελίξεων γύρω από τα σκάνδαλα, δείχνει να ασχολείται περισσότερο με τη διαχείριση της εκλογικής ήττας στις ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου και διερευνά ακόμη και το ενδεχόμενο σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου μέσα στο καλοκαίρι, κορυφαίοι υπουργοί, με δημόσιες παρεμβάσεις τους, θέτουν -συνειδητά- ψηλά τον πήχη στην επικείμενη αναμέτρηση.
Ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε ...
χαρακτήρα σύγκρουσης εφ' όλης της ύλης με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. Ο Ευ. Μεϊμαράκης δεν κρύβει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι στελέχη της Ρηγίλλης καλλιεργούν την ηττοπάθεια στην κομματική βάση

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε σε κομματική εκδήλωση στη Λάρισα ο υπουργός Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος έδωσε χαρακτήρα σύγκρουσης εφ όλης της ύλης με το ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές. «Οι ευρωεκλογές» -είπε χαρακτηριστικά- «θα θέσουν την ελληνική κοινωνία προ πολλών διλημμάτων. Της ευθύνης ή της ανευθυνότητας. Της σοβαρότητας και της αξιοπιστίας ή της αναξιοπιστίας. Της πορείας προς το μέλλον ή της οπισθοδρόμησης».

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ένα απλό τεστ. Είναι μια δοκιμασία στις σχέσεις ανάμεσα στον πολίτη, ανάμεσα στην κοινωνία και σε εκείνους που την εκπροσωπούν», προσέθεσε.

Ακόμη, ο υπουργός Υγείας έθεσε ως στόχο την εκλογική πρωτιά, κάνοντας λόγο για «μία ακόμα καθαρή νίκη της μεγάλης, προοδευτικής και δημοκρατικής Κεντροδεξιάς, που θα επιβεβαιώσει, για μία ακόμη φορά, ότι η ΝΔ εκπροσωπεί το πλειοψηφικό ρεύμα του ελληνικού λαού».

Ανάλογες θέσεις έχει εκφράσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Β. Μεϊμαράκης, ο οποίος σε δήλωση που έκανε πρόσφατα στο «Εθνος της Κυριακής» απέρριψε τη διαδοχολογία και -απευθυνόμενος στους δελφίνους- τόνισε ότι ο ίδιος αγωνίζεται για τη νίκη της ΝΔ.

Ο κ. Μεϊμαράκης δεν κρύβει τη δυσφορία του για το γεγονός ότι στελέχη της Ρηγίλλης καλλιεργούν την ηττοπάθεια στην κομματική βάση, όπως επίσης για το ότι το Μέγαρο Μαξίμου δεν έσπευσε να απορρίψει τα περί κόπωσης του πρωθυπουργού.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο, επεξεργάζονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια για την επόμενη μέρα των ευρωεκλογών. Στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Καραμανλής δεν επιλέξει τις «διπλές κάλπες», όλο το «βάρος» θα δοθεί στη μείωση της διαφοράς.

Οπως επισημαίνουν βουλευτές της ΝΔ, εάν το ΠΑΣΟΚ καταγράψει προβάδισμα που θα υπερβαίνει το 3%, η διαχείριση του εσωκομματικού τοπίου θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη. Η διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου μέσα στον Ιούνιο με στόχο την τόνωση του ηθικού των κομματικών στελεχών, είναι μία από τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, όπως επίσης η προώθηση ριζικών αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: